Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la xia púding: afegiu els ingredients en un pot de vidre, barregeu-los i deixeu que la xia s'activi durant tota la nit o bé un mínim de 4 h. Podeu gaudir de la seva textura i de totes les seves propietats nutricionals combinant-les amb iogurt, melmelada, fruita o, com en aquesta recepta, amb granola i fruita fresca. El xia púding aguantarà bé a la nevera uns 4 dies.
  2. Per a la granola de poma: preescalfeu el forn a 180 ºC amb paper de forn.
  3. En un bol gran, barregeu la civada amb les avellanes, les llavors de carbassa prèviament tallades i el fajol.
  4. En un cassó desfeu l'oli de coco a foc molt baix (podeu utilitzar oli d'oliva verge extra, que no necessitareu escalfar). Quan estigui desfet, retireu-ho del foc i afegiu-li la mel. Barregeu-ho fins que es desfaci i després incorporeu-hi la canyella i la sal, i remeneu-ho tot molt bé.
  5. En un altre cassó, poseu la poma pelada (sense el cor i tallada a quadrets) amb el sucre moscovat i, si és necessari, afegiu-hi una mica d'aigua o suc de mandarina o taronja. Deixeu-ho cuinar uns minuts fins que la poma estigui ben cuita.
  6. Poseu aquesta compota en un recipient conjuntament amb l'oli i la mel desfets, i bateu-ho tot fins aconseguir una mena de puré. Després, lligueu aquesta massa amb la de les avellanes, el fajol, les llavors i la civada, i remeneu-ho tot perfectament.
  7. Esteneu aquesta granola en una safata de forn de forma i coeu-la uns 15 minuts (pot variar en funció del forn). Quan arribi a la meitat del temps, remeneu-ho tot perquè no es cremi i es cuini completament per tot arreu. Si cal, podeu abaixar la temperatura perquè es cogui a poc a poc i es deshidrati millor.
  8. Quan ja estigui feta, afegiu-hi el coco i deixeu la granola 5 minuts més al forn fins que les làmines de coco es daurin. Després, traieu-la i deixeu que es refredi. Un cop freda, la granola es conserva molt bé en un pot de tancament hermètic durant 2 o 3 setmanes.
  9. Per servir-la poseu la xia púding en pots de vidre petits i per sobre, la granola.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 feb

Calçotada Urbana a la Fàbrica Moritz Barcelona

Sabeu algun lloc a Barcelona per fer una bona calçotada? Que no sigui gaire lluny ni hàgiu d’agafar...

23 feb

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

23 feb

Festa de la Caldera 2020

El repartiment de la caldera, una mena d’escudella, és una tradició que a Montmaneu es conserva...

22-23 feb

Fira de la Mel 2020

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto