Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la xia púding: afegiu els ingredients en un pot de vidre, barregeu-los i deixeu que la xia s'activi durant tota la nit o bé un mínim de 4 h. Podeu gaudir de la seva textura i de totes les seves propietats nutricionals combinant-les amb iogurt, melmelada, fruita o, com en aquesta recepta, amb granola i fruita fresca. El xia púding aguantarà bé a la nevera uns 4 dies.
  2. Per a la granola de poma: preescalfeu el forn a 180 ºC amb paper de forn.
  3. En un bol gran, barregeu la civada amb les avellanes, les llavors de carbassa prèviament tallades i el fajol.
  4. En un cassó desfeu l'oli de coco a foc molt baix (podeu utilitzar oli d'oliva verge extra, que no necessitareu escalfar). Quan estigui desfet, retireu-ho del foc i afegiu-li la mel. Barregeu-ho fins que es desfaci i després incorporeu-hi la canyella i la sal, i remeneu-ho tot molt bé.
  5. En un altre cassó, poseu la poma pelada (sense el cor i tallada a quadrets) amb el sucre moscovat i, si és necessari, afegiu-hi una mica d'aigua o suc de mandarina o taronja. Deixeu-ho cuinar uns minuts fins que la poma estigui ben cuita.
  6. Poseu aquesta compota en un recipient conjuntament amb l'oli i la mel desfets, i bateu-ho tot fins aconseguir una mena de puré. Després, lligueu aquesta massa amb la de les avellanes, el fajol, les llavors i la civada, i remeneu-ho tot perfectament.
  7. Esteneu aquesta granola en una safata de forn de forma i coeu-la uns 15 minuts (pot variar en funció del forn). Quan arribi a la meitat del temps, remeneu-ho tot perquè no es cremi i es cuini completament per tot arreu. Si cal, podeu abaixar la temperatura perquè es cogui a poc a poc i es deshidrati millor.
  8. Quan ja estigui feta, afegiu-hi el coco i deixeu la granola 5 minuts més al forn fins que les làmines de coco es daurin. Després, traieu-la i deixeu que es refredi. Un cop freda, la granola es conserva molt bé en un pot de tancament hermètic durant 2 o 3 setmanes.
  9. Per servir-la poseu la xia púding en pots de vidre petits i per sobre, la granola.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

23 nov

VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Amb l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot, l’Ajuntament...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto