Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la infusió de maduixots: renteu els maduixots i traieu-los les fulles.
  2. Poseu-los en un bol amb el sucre i tapeu-ho amb plàstic alimentari. Poseu-ho a coure al forn al bany maria 1 h i 30 min a 100 ºC. La temperatura i el temps farà que els maduixots deixin anar tota l’aroma i el sabor amb l’aigua que contenen. Passat aquest temps, amb molt de compte, coleu els maduixots vigilant que no es trenquin, ja que deixarien una infusió tèrbola.
  3. Reserveu la infusió en fred. Els maduixots ja no tenen sabor, hauran quedat d’un color molt apagat, així que no els farem servir.
  4. Per al parfait de recuit de drap de l'Empordà: poseu a bullir la nata amb el sucre. Remulleu la fulla de gelatina amb aigua freda.
  5. Quan la nata arrenqui el bull, apagueu el foc i afegiu-hi els rovells d'ou; bateu-ho enèrgicament. Afegiu-hi la fulla de gelatina hidratada i deixeu-la dissoldre.
  6. Deixeu-ho refredar i afegiu-hi el recuit; tritureu-ho ben fi amb el túrmix. Deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera i, l’endemà, munteu-ho amb varetes elèctriques. Poseu-ho en motlles circulars i congeleu-ho.
  7. Per al granissat: poseu un cassó al foc amb l’aigua; quan sigui calenta, afegiu-hi el sucre perquè es dissolgui. Afegiu-hi la fulla de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, i deixeu que es dissolgui.
  8. Apagueu el foc i afegiu-hi el suc de poma Granny Smith, el licor i el suc de llimona.
  9. Poseu-ho al congelador perquè es glaci.
  10. Agafeu una forquilla i raspeu el granissat. L'alcohol i el sucre ajuden que no es faci un roc de glaç.
  11. Renteu delicadament les fruites vermelles i eixugueu-les amb paper absorbent.
  12. Poseu les fruites vermelles en bols de vidre i cobriu-les amb la infusió.
  13. Al centre de cada bol poseu-hi el parfait de recuit de drap i, al damunt, el granissat de poma. Acabeu la preparació decorant-ho amb fulles de menta tallades a tires molt i molt fines.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto