Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la infusió de maduixots: renteu els maduixots i traieu-los les fulles.
  2. Poseu-los en un bol amb el sucre i tapeu-ho amb plàstic alimentari. Poseu-ho a coure al forn al bany maria 1 h i 30 min a 100 ºC. La temperatura i el temps farà que els maduixots deixin anar tota l’aroma i el sabor amb l’aigua que contenen. Passat aquest temps, amb molt de compte, coleu els maduixots vigilant que no es trenquin, ja que deixarien una infusió tèrbola.
  3. Reserveu la infusió en fred. Els maduixots ja no tenen sabor, hauran quedat d’un color molt apagat, així que no els farem servir.
  4. Per al parfait de recuit de drap de l'Empordà: poseu a bullir la nata amb el sucre. Remulleu la fulla de gelatina amb aigua freda.
  5. Quan la nata arrenqui el bull, apagueu el foc i afegiu-hi els rovells d'ou; bateu-ho enèrgicament. Afegiu-hi la fulla de gelatina hidratada i deixeu-la dissoldre.
  6. Deixeu-ho refredar i afegiu-hi el recuit; tritureu-ho ben fi amb el túrmix. Deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera i, l’endemà, munteu-ho amb varetes elèctriques. Poseu-ho en motlles circulars i congeleu-ho.
  7. Per al granissat: poseu un cassó al foc amb l’aigua; quan sigui calenta, afegiu-hi el sucre perquè es dissolgui. Afegiu-hi la fulla de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, i deixeu que es dissolgui.
  8. Apagueu el foc i afegiu-hi el suc de poma Granny Smith, el licor i el suc de llimona.
  9. Poseu-ho al congelador perquè es glaci.
  10. Agafeu una forquilla i raspeu el granissat. L'alcohol i el sucre ajuden que no es faci un roc de glaç.
  11. Renteu delicadament les fruites vermelles i eixugueu-les amb paper absorbent.
  12. Poseu les fruites vermelles en bols de vidre i cobriu-les amb la infusió.
  13. Al centre de cada bol poseu-hi el parfait de recuit de drap i, al damunt, el granissat de poma. Acabeu la preparació decorant-ho amb fulles de menta tallades a tires molt i molt fines.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 abr - 20 mai

Ganxotapes de Primavera 2018

Del 27 d’abril al 20 de maig, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) celebra una de les activitats...

19-20 mai

XI Arrels del Vi

La fira vitivinícola Arrels del Vi compta amb la presència de 25 cellers de la DO Empordà i un celler...

20 mai

Vins i Sons 2018

L'Associació de Vins de la Vall del Riu Corb celebra un cicle de concerts vermut que tenen lloc en diversos...

16 feb - 21 mai

Beehave a la Fundació Miró

No és cap secret que la desaparició de les abelles suposaria un autèntic cataclisme per al nostre planeta,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto