Consells de cuina La Vanguardia

Amb les meves nebodes teníem ganes de ficar-nos a la cuina per preparar alguna coseta… Fullejant els seus llibres de receptes (tan petites i ja en tenen!) vam triar-ne una del llibre 'I ara què mengem?', on surten receptes infantils relacionades amb cada època de l’any. Com que aviat serà el dia dels Innocents, ens vam decidir per una recepta de llufes de pasta de full, molt divertida, original i tan fàcil de fer que segur que sabran repetir-la totes soles el dia 28 de desembre, que és el dia que toca fer-les de veritat.

Utilitzant una plantilla, l’Aina i l’Olga van tallar unes figuretes en forma de llufes, aprofitant al màxim la superfície de la pasta de full. A continuació, vam preparar la glaça de sucre, vam pintar les llufes i cap al forn 15 minuts! Més fàcil impossible, oi? Amb les sobralles de la pasta de full i mentre esperàvem que acabés la primera fornada, encara vam tenir ganes de fer uns pastissets de plàtan i unes minipastes de full, on la imaginació va fer de les seves: cors, cargolins, espirals de plàtan… deliciós per picar una mica abans de sopar!

Preparació

  1. Estireu la massa amb un corró fins que tingui un gruix de 0,5 cm, aproximadament. Recordeu que heu d'enfarinar la superfície de treball i la massa si no voleu que s'hi enganxi.
  2. Amb un ganivet, retalleu a la massa ninots en forma de llufa. Reserveu-los sobre un paper sulfurat o Sil-Pad (una placa de silicona especial per cuinar) col·locats sobre una safata per anar a forn.
  3. Prepareu la glaça reial: bateu el sucre amb la clara i la llimona fins que tinguis una pasta ben blanca i cremosa.
  4. Amb la glaça reial pinteu la part superior de les llufes. Empolseu-hi les ametlles per sobre.
  5. Coeu les llufes al forn a 220 ºC, fins que la glaça reial estigui torrada, la massa hagi pujat i estigui ben rossa (uns 10-14 min). Serviu-les fredes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto