Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

D'origen asiàtic, l'anomenat formatge de soja ha passat a formar part de moltes dietes vegetarianes i/o veganes com a substitutiu de la carn. De textura ferma i de color blanc, se sol trobar en forma
de cubs i té un alt valor proteic i molt poques calories. Com que té un gust neutre, és ideal per combinar amb qualsevol altre aliment en múltiples receptes.

  • El tofu està fet a base de grans (o llavors) de soja. En el procés es trituren els grans, es filtren i se separa el líquid del sòlid. A la part aquosa s'afegeixen espessidors i coagulants, i d'aquesta manera s'obté una espècie de quallada que es premsa per obtenir el tofu.
  • El tofu és un aliment fresc i, per tant, és molt perible. La millor manera de conservar-lo és en aigua i refrigerat.
  • Hi ha moltes varietats de tofu i es diferencien per la textura, la fermesa i el sabor. N’hi ha des dels més suaus i delicats, amb un gust molt neutre, fins a d’altres més ferms, amb més gust i que aguanten coccions més agressives.
  • A part de posar-lo en amanides, com a substitut del formatge, o també en sopes, les possibilitats, amb el tofu, són infinites. De fet, se’n poden fer gelatines delicades, saltats, farciments, postres... Depenent del tipus de tofu, també es pot fer servir per a salses, maioneses, gelats, fregits, saltats, coccions al forn i , fins i tot, estofats.

Preparació

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda abundant, 10 min. Escorreu-la i assequeu-la amb paper.
  2. En un pot, escalfeu l'aigua amb la mel i la gelatina, només fins que es dissolgui, sense remenar-ho gaire, per evitar que es facin bombolles. Reserveu-ho.
  3. Feu servir un tofu de textura suau i delicada, tallat a daus de 3 x 3 cm. Poseu-lo en una safata plana amb paper sulfurat i congeleu-lo.
  4. Disposeu de motlles d'acer inoxidable amb forma de cub, de 4 x 4 x 4 cm. Cobriu amb film tots els costats del cub, tibant i fent-hi diverses voltes, perquè quedi molt ferm i no es pugui escapar el farciment.
  5. Poseu els motlles en una safata plana i obriu-los per un dels costats per omplir-los. Poseu 10 g de gelatina de mel en cada motlle i refrigereu-los perquè es gelifiquin.
  6. Un cop gelificada la base, poseu els cubs congelats de tofu al centre de cada motlle, equidistant de les arestes. Cobriu-los amb una mica de gelatina de mel, per fixar el cub de tofu a la base. Refrigereu-los fins que es gelifiquin.
  7. Cobriu els motlles amb la gelatina de mel i tapeu-los. Refrigereu-los fins que es gelifiquin, almenys 2 h.
  8. Quan estiguin gelificats, retireu el film dels motlles i, amb una punta, aixequeu-los pels costats, per treure’ls del motlle, amb molta cura per mantenir la forma d'un cub perfecte.
  9. Per acabar-ho, afegiu-hi per sobre un rajolí més de mel.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: