Troba la teva recepta

D'origen asiàtic, l'anomenat formatge de soja ha passat a formar part de moltes dietes vegetarianes i/o veganes com a substitutiu de la carn. De textura ferma i de color blanc, se sol trobar en forma
de cubs i té un alt valor proteic i molt poques calories. Com que té un gust neutre, és ideal per combinar amb qualsevol altre aliment en múltiples receptes.

  • El tofu està fet a base de grans (o llavors) de soja. En el procés es trituren els grans, es filtren i se separa el líquid del sòlid. A la part aquosa s'afegeixen espessidors i coagulants, i d'aquesta manera s'obté una espècie de quallada que es premsa per obtenir el tofu.
  • El tofu és un aliment fresc i, per tant, és molt perible. La millor manera de conservar-lo és en aigua i refrigerat.
  • Hi ha moltes varietats de tofu i es diferencien per la textura, la fermesa i el sabor. N’hi ha des dels més suaus i delicats, amb un gust molt neutre, fins a d’altres més ferms, amb més gust i que aguanten coccions més agressives.
  • A part de posar-lo en amanides, com a substitut del formatge, o també en sopes, les possibilitats, amb el tofu, són infinites. De fet, se’n poden fer gelatines delicades, saltats, farciments, postres... Depenent del tipus de tofu, també es pot fer servir per a salses, maioneses, gelats, fregits, saltats, coccions al forn i , fins i tot, estofats.

Preparació

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda abundant, 10 min. Escorreu-la i assequeu-la amb paper.
  2. En un pot, escalfeu l'aigua amb la mel i la gelatina, només fins que es dissolgui, sense remenar-ho gaire, per evitar que es facin bombolles. Reserveu-ho.
  3. Feu servir un tofu de textura suau i delicada, tallat a daus de 3 x 3 cm. Poseu-lo en una safata plana amb paper sulfurat i congeleu-lo.
  4. Disposeu de motlles d'acer inoxidable amb forma de cub, de 4 x 4 x 4 cm. Cobriu amb film tots els costats del cub, tibant i fent-hi diverses voltes, perquè quedi molt ferm i no es pugui escapar el farciment.
  5. Poseu els motlles en una safata plana i obriu-los per un dels costats per omplir-los. Poseu 10 g de gelatina de mel en cada motlle i refrigereu-los perquè es gelifiquin.
  6. Un cop gelificada la base, poseu els cubs congelats de tofu al centre de cada motlle, equidistant de les arestes. Cobriu-los amb una mica de gelatina de mel, per fixar el cub de tofu a la base. Refrigereu-los fins que es gelifiquin.
  7. Cobriu els motlles amb la gelatina de mel i tapeu-los. Refrigereu-los fins que es gelifiquin, almenys 2 h.
  8. Quan estiguin gelificats, retireu el film dels motlles i, amb una punta, aixequeu-los pels costats, per treure’ls del motlle, amb molta cura per mantenir la forma d'un cub perfecte.
  9. Per acabar-ho, afegiu-hi per sobre un rajolí més de mel.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto