Troba la teva recepta

Amb els anys que fa que escric el blog 'La cuina de casa', segurament la mona de Pasqua és la que tinc escrita més cops, fins i tot més que els panellets. Però, és clar, les tradicions bé s’han de complir, oi?

Aquesta no porta cap novetat, però tot i així us torno a donar la recepta per explicar-vos uns trucs ben útils per fer una mona casolana perfecta.

Preparació

  1. Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells (a mi m’agrada reservar-me una tercera part de la clara per afegir-la al final, després de la farina).
  2. Afegiu-hi la farina tamisada, la llimona, (la resta de clara) i aboqueu-ho dins un motlle encamisat. Coeu-ho uns 25 min a 180 ºC amb el forn ja calent i l’escalfor de baix.
  3. Traieu-ho del forn i deixeu caure el motlle sobre el marbre amb un cop sec. Així surt l’aire de dins i no s’abaixa el pa de pessic. Desemmotlleu-lo i gireu-lo cap per avall sobre un paper de forn empolsat amb sucre en pols. D’aquesta manera us quedarà més pla de dalt.
  4. Deixeu-lo refredar i, opcionalment, congeleu-lo ben tapat amb paper film.
  5. Per a l'almívar: poseu l’aigua i el sucre al foc i deixeu-ho bullir 2 min per tal que es dissolgui el sucre. Afegiu-hi el licor i reserveu-ho.
  6. Per al rovell: barregeu el sucre amb la Maizena per tal que no quedi cap grumoll de Maizena. Incorporeu-hi els ous, l’aigua, i barregeu-ho. Poseu-ho en un cassó al foc remenant-ho contínuament (amb una llengua, per evitar que s’enganxi) fins que s’espesseixi i faci el primer bull (ara millor amb varetes, així no fa grumolls). Coleu-ho i incorporeu-hi la gelatina hidratada i el colorant. Reserveu-ho.
  7. Muntatge: Talleu el pa de pessic en tres pisos (amb la lira, i traieu també la part torrada de sobre!).Col·loqueu el primer pis de pa de pessic sobre la reixeta del microones i mulleu-lo amb la tercera part de l’almívar. Escampeu-hi la melmelada i tapeu-ho amb un segon pis de pa de pessic. Mulleu-lo amb un altre terç de l’almívar i cobriu-lo amb una tercera part del rovell. Tapeu-ho amb el tercer pis de pa de pessic i mulleu-lo amb la resta d’almívar.
  8. Cobriu tota la mona amb la resta del rovell, deixant que caigui pels costats fins que quedin totes les parets ben cobertes. Espereu que ja no gotegi gens de rovell i enganxeu l’ametlla granet per tot el voltant, agafant grapats d’ametlla amb una mà i acostant-la als laterals, s’enganxa tota sola.
  9. Amb dues espàtules ben grosses, agafeu la Mona de la reixeta i col·loqueu-la sobre la blonda. Adorneu-la al gust de cadascú.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto