Troba la teva recepta

En diverses tradicions, la mort i el record dels difunts se celebra amb expressions acolorides i, de vegades, gairebé festives. Pel Festival dels Fantasmes, els taoistes xinesos cuinen al vapor uns pans de colors que poden tenir formes ben florides, explica la cuinera xinesa establerta a Barcelona Kira Chen. Es fan ofrenes en petits altars, als cementiris, i s’hi porta roba i menjar. A més, s’hi cremen diners, tot i que, segons Jung Xing Zao, que viu a Premià de Mar, avui els bitllets que s’encenen són falsos. Tot es fa perquè els difunts no tinguin fred ni gana i perquè no els falti de res a l’altre món. En algunes zones, els rius s’omplen de fanalets per saludar i recordar els parents finats. Durant el Zhongyuan s’obren les portes de l’infern i els fantasmes dels morts tornen a la terra quan cau el sol, per visitar els vius i venjar-se’n si s’han sentit ofesos. També tornen els fantasmes del cel i els parents i amics que han mort en pau.

El mes dels fantasmes
Durant el setè mes del calendari lunar, els taoistes celebren el Zhongyuan. Coincideix amb una festa semblant per a la comunitat budista, l’Ullambana, i amb expressions similars entre les tradicions xineses. Per aquest motiu, tot el mes és conegut, en certes regions d’Àsia, com el mes dels fantasmes.

Preparació

  1. Diluïu el llevat en l’aigua tèbia. Remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar, 5 min.
  2. Remulleu els gínjols.
  3. Feu una muntanyeta amb la farin i aneu-hi abocant la barreja d’aigua i llevat, a poc a poc i sense parar de remenar. Pasteu-ho bé fins que us quedi una massa llisa. Deixeu-la fermentar 2 h fins que dobli el volum.
  4. Dividiu la massa en trossos, afegiu-hi el colorant i doneu-li forma. Afegiu-hi els gínjols i cuineu-ho 15 min al vapor. Després, apagueu el foc i deixeu-ho reposar dins la vaporera entre 3 i 5 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 mar

Xerrada 'Què he d'esmorzar? Allò que diuen i allò que hauria de ser'

Moltes persones pensen que l’esmorzar és l’àpat més important del dia però els...

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto