Troba la teva recepta

En diverses tradicions, la mort i el record dels difunts se celebra amb expressions acolorides i, de vegades, gairebé festives. Pel Festival dels Fantasmes, els taoistes xinesos cuinen al vapor uns pans de colors que poden tenir formes ben florides, explica la cuinera xinesa establerta a Barcelona Kira Chen. Es fan ofrenes en petits altars, als cementiris, i s’hi porta roba i menjar. A més, s’hi cremen diners, tot i que, segons Jung Xing Zao, que viu a Premià de Mar, avui els bitllets que s’encenen són falsos. Tot es fa perquè els difunts no tinguin fred ni gana i perquè no els falti de res a l’altre món. En algunes zones, els rius s’omplen de fanalets per saludar i recordar els parents finats. Durant el Zhongyuan s’obren les portes de l’infern i els fantasmes dels morts tornen a la terra quan cau el sol, per visitar els vius i venjar-se’n si s’han sentit ofesos. També tornen els fantasmes del cel i els parents i amics que han mort en pau.

El mes dels fantasmes
Durant el setè mes del calendari lunar, els taoistes celebren el Zhongyuan. Coincideix amb una festa semblant per a la comunitat budista, l’Ullambana, i amb expressions similars entre les tradicions xineses. Per aquest motiu, tot el mes és conegut, en certes regions d’Àsia, com el mes dels fantasmes.

Preparació

  1. Diluïu el llevat en l’aigua tèbia. Remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar, 5 min.
  2. Remulleu els gínjols.
  3. Feu una muntanyeta amb la farin i aneu-hi abocant la barreja d’aigua i llevat, a poc a poc i sense parar de remenar. Pasteu-ho bé fins que us quedi una massa llisa. Deixeu-la fermentar 2 h fins que dobli el volum.
  4. Dividiu la massa en trossos, afegiu-hi el colorant i doneu-li forma. Afegiu-hi els gínjols i cuineu-ho 15 min al vapor. Després, apagueu el foc i deixeu-ho reposar dins la vaporera entre 3 i 5 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

25 mai

VII D Vins, Mostra de Vins i Caves

D Vins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat, torna amb la 7a edició. Enguany, compten amb 35 expositors...

25 mai

III Cursa de la Cervesa

Torna la Cursa de la Cervesa, un esdeveniment organitzat per Cervesa del Montseny, una marca artesana de referència...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto