Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al pa de pessic: coeu els moniatos al forn, amb la pela, i deixeu-los refredar. Peleu-los, separeu-ne la polpa i aixafeu-la amb una forquilla fins a obtenir una pasta homogènia. Afegiu-hi la mantega i remeneu-ho fins que s’hi hagi incorporat. Reserveu-ho.
  2. En un bol, munteu els ous amb el sucre fins que hagin doblat el volum, i afegiu-hi la barreja de moniato i mantega molt a poc a poc.
  3. Barregeu la farina, l’impulsor i l’anís entrellat i tamiseu-ho. Incorporeu-ho a la massa, a mà, fent moviments molt llargs, sempre de baix cap a dalt i sense pressa. No hi afegiu més sòlid fins que no estigui completament absorbit per la massa.
  4. Per a les castanyes: feu un tall a les castanyes i torreu-les al forn a 200 ºC, 25 min. Emboliqueu-les amb un drap de cuina: el vapor les acabarà de coure i evitarà que es ressequin. Peleu-les i talleu-les a quarts. Deixeu que es refredin del tot.
  5. Poseu el sucre blanc, l’aigua, la pela de llimona ratllada i les castanyes en una paella a foc mitjà, i tapeu-ho fins que arrenqui el bull; quan bulli, destapeu-ho i comenceu a remenar fins que l’aigua s’evapori.
  6. Retireu la paella i del foc i reserveu les castanyes. Continueu remenant el sucre fins que torni a l’estat sòlid (serà encara de color blanc). Torneu-ho a posar al foc, baix, i afegiu-hi les castanyes. Remeneu-les fins que el sucre agafi el color desitjat, torrat, vigilant que no es cremi, i deixeu que les castanyes quedin garapinyades.
  7. Poseu les castanyes sobre un paper de forn, sense que es toquin les unes amb les altres. Un cop fredes, si n’hi ha alguna d’enganxada desenganxeu-la amb les mans, i afegiu-les totes a la massa del pa de pessic.
  8. Engreixeu i enfarineu el motlle i aboqueu-hi la massa. Coeu el pa de pessic al forn, a 200 ºC, 45 min. Un cop cuit, desemmotlleu-lo tan aviat com sigui possible i deixeu-lo refredar en una reixa, per tal que el vapor no l’estovi.
  9. A l’hora de servir-ho, ho podeu decorar amb un cordó de mel i acompanyar-ho amb una copeta de moscatell o ratafia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: