Pep Nogué utilitza uns cercles de pa de pessic com a base d'aquest pastís de nata i en decora la part superior amb uns maduixots oberts pel mig i unes fulles de menta.
Preparació
- Remulleu la gelatina amb aigua freda.
- Agafeu 1 dl de nata i escalfeu-la sense que arribi a bullir. Quan estigui calenta, escorreu els 9 g de gelatina i poseu-los a la nata calenta perquè es dissolguin. Incorporeu-hi el sucre i deixeu que es fongui.
- Munteu la nata restant, els 9 dl, amb unes varetes elèctriques.
- Barregeu una tercera part de la nata muntada amb la nata on hem dissolt la gelatina. Quan sigui homogeni, afegiu-hi la resta de la nata i mescleu-ho.
- Agafeu 50 ml d’aigua i escalfeu-los. Incorporeu-hi 3 fulls de gelatina i deixeu-ho dissoldre. Apagueu el foc, incorporeu-hi la melmelada de maduixots i tritureu-ho.
- Muntatge: poseu un cercle de pa de pessic a sota. Remulleu-lo amb unes gotes d’almívar. Escampeu-hi un xic de gelatina de maduixots i poseu-hi una part de nata.
- Poseu-hi un altre cercle de pa de pessic al damunt. Feu la mateixa operació dues vegades més, i acabeu-ho amb una fina capa de nata.
- Decoreu la part superior del pastís amb uns maduixots oberts pel mig i unes fulles de menta. Deixeu-lo refredar unes 4 h al frigorífic.