Consells de cuina La Vanguardia

Uns dels pastissos d’hivern per excel·lència són els Tatin, tebis i acompanyats de nata semimuntada tenen l’èxit assegurat. En aquesta ocasió us proposo una petita variació, incorporar una generosa capa de xocolata entre la fruita i la base de pasta brisa. Com a fruita, us proposo substituir les clàssiques pomes per unes peres, ja que la combinació de peres i xocolata és deliciosa: només cal recordar les famoses peres Bella Helena, creades en honor de la protagonista de l’òpera homònima.

En resum, la meva proposta d’avui fusiona dos grans clàssics de la història pastissera: el pastís Tatin i les peres Bella Helena. No passa cada dia seure a taula davant de plats tan il·lustres, eh?

Preparació

  1. Peleu i talleu les peres a grills. Col·loqueu-les ben juntes a la base del motlle.
  2. Repartiu per sobre les peres el sucre i la mantega a dauets. Coeu-ho a 190 ºC durant 20 min.
  3. Repartiu la xocolata tallada ben petita per sobre de les peres.
  4. Cobriu-ho amb la pasta de full i coeu-ho uns 20 min més, fins que la pasta de full es dauri.
  5. Desemmotlleu-ho girant el pastís, de manera que la pasta de full quedi a la base del pastís. Serviu-lo tebi acompanyat de nata semimuntada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto