Preparació
- Per als carquinyolis: barregeu tots els ingredients fins que quedi una pasta enganxosa i seca. Dividiu-la en porcions i feu barres llargues i aixafades per sobre, d’un gruix d’1,5 o 2 cm. Sobre un paper antiadherent, enforneu-les 1 h a 180 ºC.
- Talleu-les a rodanxes. Mireu si l’interior és cru abans de tallar-les, ja que si no quedaran dures. Si cal, enforneu-les 20 min.
- Per al flam: en motlles petits, poseu-hi al fons el sucre caramel·litzat. Infusioneu la llet amb la vainilla i el sucre. Barregeu-ho amb els rovells.
- Ompliu els motlles i coueu-ho al bany maria el temps necessari, segons la mida.
- Per a la pinya: peleu-la i talleu-la a trossos de 3 x 3 cm. Feu un caramel, afegiu-hi la pinya i feu-la coure a foc fluix amb la seva mateixa aigua.
- Muntatge: al fons del plat, poseu-hi el recuit batut en una línia. A sobre, poseu-hi un flam, gelat de carquinyolis, pinya rostida i gelat de préssec, i, al final, un cotó de fira petit. A sobre de tot, un carquinyoli gegant.