Preparació
- Escaldeu les pomes en una olla amb aigua bullent durant 30 segons. Traieu-les i assequeu-les bé.
- Retireu les tiges i perforeu cada poma amb un bastonet de fusta. Pressioneu prou perquè no surti, però vigileu de no travessar tota la poma. Poseu les pomes a la nevera mentre es fa el caramel.
- Cobriu la safata de forn amb paper de forn. Poseu el sucre en una cassola amb el xarop, la mantega i vainilla a foc mitjà, durant 8 minuts o fins que el sucre s'hagi dissolt.
- Apugeu el foc portant la mescla a ebullició. Bulliu-ho durant uns 8 minuts fins que quedi una mica dur o fins que el termòmetre arribi als 140 ºC. Si no teniu un termòmetre podeu provar d'introduir una mica de sucre en una tassa amb aigua freda i mirar que s'endureixi, i, quan ho retireu, que sigui fràgil i fàcil de trencar-se. Passeu-lo per la sal.
- Retireu el caramel del foc i submergiu-hi cada poma. Gireu-les amb el bastonet deixant-ho tot cobert menys la part superior i col·loqueu-les a la safata de forn. Aneu amb compte de no tocar el caramel. Deixeu que les pomes recobertes es quallin durant una hora i ja les podreu servir.