Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per la planxa de pa de pessic: separeu els rovells de les clares.
  2. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
  3. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells (a mi m’agrada reservar-me una tercera part de la clara per afegir-la al final, després de la farina).
  4. Afegiu-hi la farina tamisada, la resta de clara i esteneu-ho ben pla sobre un paper de forn.
  5. Coeu-ho uns 8-10 min a 200 ºC.
  6. Traieu-ho del forn i gireu-ho del revés sobre un paper de forn empolsat amb sucre de llustre (perquè que no s’enganxi). Desenganxeu el paper de forn que heu fet servir per coure’l (que ara és a la superfície) i retalleu les vores per quadrar-lo. Enrotlleu la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reserveu-ho.
  7. Per a l'almívar: feu bullir l’aigua i el sucre durant 5 min. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
  8. Per a la crema pastissera: dissoleu la Maizena en un rajolí de llet freda.
  9. Barregeu els rovells amb la Maizena diluïda en la llet.
  10. En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb el sucre. Quan arrenqui el bull, aboqueu-ho sobre els rovells i barregeu-ho.
  11. Torneu a posar la crema al foc, remenant-la sense parar. Quan arrenqui a bullir, traieu-la del foc i deixeu-la refredar.
  12. Muntatge: desenrotlleu el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxeu-lo amb l’almívar.
  13. Escampeu la crema pastissera per tota la superfície i enrotlleu el pa de pessic.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

16 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

16 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

17 oct

Palamós Gastronòmic 2019

Participar en un showcoking de cuina marinera, fer una visita guiada a la subhasta del peix o participar...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto