Consells de cuina La Vanguardia

Diumenge passat vam fer el sopar de comiat de vacances que fem cada any amb tota la família, on aprofitem per celebrar els sants de l’Olga, l’Arnau i l’Aina. Per postres, pensant en la calor que feia, vaig preparar un semifred molt lleuger que entrava divinament.

Per postres vaig triar aquest pastís ben fresc, àcid i lleuger, que són els que ens vénen més de gust ara a l’estiu. Entre la base ben emborratxada d’almívar, la mousse lleugera del semifred i el gust de mango i llimona de tot plegat, aquest pastís es menjava xuclant. Decididament, és d’aquells per repetir!

Preparació

  1. Escorreu el mango i reserveu l’almívar. Col·loqueu la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemmotllable i humitegeu-lo bé amb part de l’almívar reservat.
  2. Escalfeu en un cassó el suc de llimona, el sucre i el iogurt. Quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi la gelatina de llimona i remeneu-ho fins que quedi ben dissolta. Afegiu-hi el mango escorregut i tritureu-ho amb el túrmix. Deixeu refredar la mescla fins a temperatura ambient.
  3. A part, semimunteu la nata i afegiu-la amb moviments suaus a la barreja ja temperada. Aboqueu-ho sobre la base de pa de pessic i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
  4. Amb l’almívar reservat, feu la capa de gelatina de sobre: calculeu les làmines de gelatina exactes en funció de la quantitat d’almívar que hagi sobrat (són unes 3 per 250 ml de suc).
  5. Rehidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu part de l’almívar i dissoleu-hi la gelatina escorreguda. Barregeu-ho amb la resta de l’almívar i aboqueu-ho sobre el pastís ja quallat. Torneu-ho a reservar a la nevera per tal que qualli la capa de sobre.
  6. Desemmotlleu-ho, decoreu-ho i serviu-ho ben fresquet de la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto