Preparació
- Per a la pasta brisa: barregeu la farina i la mantega fins que els dos ingredients estiguin ben integrats. Ajunteu-hi el sucre i després l’ou, sense treballar-ho gaire, però que quedi una massa compacta. Si aquesta queda massa dura, s’hi pot afegir una mica d’aigua. Tapeu amb film transparent, deixeu-ho reposar 1 h a la nevera.
- Per a les pomes: en un motlle de pastís de 20 cm que pugui anar al forn, poseu-hi el sucre, la mantega i l’aigua. Deixeu-ho bullir fins que aconseguiu un caramel de color suau. Peleu les pomes i traieu-ne el cor. Talleu-les a rodanxes de 3 mm de gruix i col·loqueu-les dintre del motlle. Amb un corró esteneu la pasta brisa i poseu-la per sobre del motlle omplert amb la poma i cobriu-lo. Coeu-lo al forn 1 h a 150 ºC. Un cop cuit, desemmotlleu-lo i pinteu-lo amb la gelatina. Us recomanem de presentar-lo calent acompanyat amb nata líquida.