Preparació
- Folreu el motlle que fareu servir amb plàstic film per a aliments, per poder desemmotllar el torró amb facilitat. Opteu per una safata rectangular de 15 x 23 cm, o una terrina tipus cake de 30 cm de llarg.
- Ratlleu la xocolata, poseu-la en un bol ample i foneu-la al microones. Procureu que no es cremi, només s’ha de fondre. Aquesta operació també la podeu fer al bany maria, però el microones, a potència mitjana, és un bon instrument per fondre la xocolata (sempre que no deixeu de remenar-la contínuament).
- Afegiu-hi la crema de xocolata i avellanes i barregeu-ho bé.
- Incorporeu-hi els Kellogg’s, les panses i les galetes a trossos, i torneu-ho a barrejar tot fins que tots els ingredients quedin impregnats de xocolata.
- Condimenteu-ho amb les espècies en pols: un pessic de pebre negre acabat de moldre, de canyella, de clau i de sal.
- Aboqueu-ho al motlle repartint molt bé la barreja i exercint-hi una lleugera pressió, perquè quedi ben unida. Després, deixeu-ho reposar en un lloc fresc i sec fins que qualli; tardarà tan sols unes 2 h.
- El torró es manté perfectament uns quants dies, si el deixeu a temperatura ambient i convenientment embolicat per protegir-lo de la humitat.