Troba la teva recepta

Tots hem tastat un clàssic plum-cake, oi? És un pastís amb força mantega que té els sabors reposats; és un cake que millora amb els dies, ja que s’assenten els gustos i guanyen en profunditat.

La recepta, tot i ser senzilla, té els seus petits detalls, ja que cal muntar bé la mantega amb el sucre i afegir els ous d'un en un per tal de no trencar l’emulsió anterior. La recepta que proposo jo és la bàsica, que evidentment es pot enriquir afegint-hi perles de xocolata o fins i tot banyant el cake per fora amb xocolata. I un consell, feu-lo ben bé 3 o 4 dies abans de menjar-lo i guardeu-lo ben embolicat amb paper film a la nevera, ja veureu com guanya molt!

I un altre consell, si voleu animar-lo una mica, just sortir del forn aboqueu-hi per sobre un bon raig de brandi, generós, ja veureu com encara guanya més, he he he… No sé si la reunió d’ahir va anar millor gràcies al plum-cake, però sí que crec que va tenir èxit: no en va sobrar ni una engruna!

Preparació

  1. Bateu amb les varetes elèctriques del túrmix la mantega amb el sucre. Ha de quedar ben esponjós i de color blanc.
  2. Encara amb les varetes elèctriques, afegiu-hi els ous d'un en un, integrant bé cada ou abans d’afegir el següent.
  3. A mà, afegiu la farina tamisada, el llevat i la farina d’ametlla, amb moviments suaus per no perdre l’emulsió. Afegiu-hi les fruites confitades a trossets.
  4. Aboqueu-ho dins un motlle untat amb mantega i farina. Coeu-ho a 170 ºC durant 1 h, aproximadament (punxeu-ho amb un escuradents per comprovar la cocció).
  5. Opcionalment, just sortir del forn, aboqueu-hi una copa de brandi per sobre de tot el cake.
  6. Deixeu-ho refredar i guardeu-ho ben tapat a la nevera, millor si pot reposar 3 o 4 dies a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto