Consells de cuina La Vanguardia

Tots hem tastat un clàssic plum-cake, oi? És un pastís amb força mantega que té els sabors reposats; és un cake que millora amb els dies, ja que s’assenten els gustos i guanyen en profunditat.

La recepta, tot i ser senzilla, té els seus petits detalls, ja que cal muntar bé la mantega amb el sucre i afegir els ous d'un en un per tal de no trencar l’emulsió anterior. La recepta que proposo jo és la bàsica, que evidentment es pot enriquir afegint-hi perles de xocolata o fins i tot banyant el cake per fora amb xocolata. I un consell, feu-lo ben bé 3 o 4 dies abans de menjar-lo i guardeu-lo ben embolicat amb paper film a la nevera, ja veureu com guanya molt!

I un altre consell, si voleu animar-lo una mica, just sortir del forn aboqueu-hi per sobre un bon raig de brandi, generós, ja veureu com encara guanya més, he he he… No sé si la reunió d’ahir va anar millor gràcies al plum-cake, però sí que crec que va tenir èxit: no en va sobrar ni una engruna!

Preparació

  1. Bateu amb les varetes elèctriques del túrmix la mantega amb el sucre. Ha de quedar ben esponjós i de color blanc.
  2. Encara amb les varetes elèctriques, afegiu-hi els ous d'un en un, integrant bé cada ou abans d’afegir el següent.
  3. A mà, afegiu la farina tamisada, el llevat i la farina d’ametlla, amb moviments suaus per no perdre l’emulsió. Afegiu-hi les fruites confitades a trossets.
  4. Aboqueu-ho dins un motlle untat amb mantega i farina. Coeu-ho a 170 ºC durant 1 h, aproximadament (punxeu-ho amb un escuradents per comprovar la cocció).
  5. Opcionalment, just sortir del forn, aboqueu-hi una copa de brandi per sobre de tot el cake.
  6. Deixeu-ho refredar i guardeu-ho ben tapat a la nevera, millor si pot reposar 3 o 4 dies a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto