CUINA.CAT
27/11/2019Com ja és tradició a la revista CUINA, cada tardor se celebra el Concurs del Plat Favorit. En aquesta ocasió, 12 plats d'origen internacional van postular-se per ser el nou Plat Favorit i van lluitar en una batalla de vots que va estar ben renyida fins al final. El guanyador finalment va ser el cebiche, amb una diferència de 3.442 vots respecte al falàfel, que va quedar en segona posició. A continuació us ensenyem com preparar el cebiche i tots els altres plats!
Cebiche 'leche de tigre'
En aquest cas un cebiche de bonítol, acompanyat de ceba de Figueres, ají groc, blat de moro i, és clar, 'leche de tigre'. És l'estrella de la cuina peruana!
Falàfel
'Falafel' o 'falàfel'? Falàfel, amb accent! Encara que l'hagis estat pronunciant malament, el seu gust segur que et resulta inconfusible. Per preparar-lo combina els cigrons amb un conjunt d'espècies i n'obtindràs el resultat!
Tacos de 'cochinita pibil'
La clau dels tacos està en el seu farcit, en aquest cas carn de llom de porc cuinada en cocció lenta amb un sofregit de ceba i tomàquet i amb el toc adient d'espècies mexicanes.
Pizza napolitana
Potser acostumeu a comprar-la al supermercat i menjar-la per sopar algun dia que no us ve de gust cuinar, però amb aquest plat podríeu fer tot el contrari, preparar-la íntegrament un dia que tingueu temps i tastar-la fresca i 100% natural.
Pad thai
El pad thai, com el seu nom indica, és d'origen tailandès, un plat molt complet i gustós. Els seus ingredients principals són les tallarines d'arròs, la soja, el tofu, la cebeta xinesa, l'ou, els llagostins, el pollastre i el rave; tot això, a més, condimentat amb una salsa i acompanyat d'altres ingredients.
Creps bretones de salmó, formatge cabra i poma
Ei, que les creps no només es mengen per berenar o per postres! El camp salat obre un gran ventall de possibilitats i una d'elles és fer-les de salmó, formatge de cabra, poma i melmelada de gerds. Si ho serviu com a segon plat segur que no hi haurà cap queixa!
Maki de cranc
De sushi n'hi ha moltes varietats, però aquesta, sens dubte, us sorprendrà. Està elaborat amb cranc fregit, micro mesclum, cogombre i ceba cruixent. No us el podeu perdre!
Cuscús de vedella
El cuscús és ideal per compartir: la sèmola, la carn de vedella, la pastanaga, els cigrons cuits... es col·loquen al mig de la taula en cassons separats i cadascú se serveix segons la gana. Un cop tothom té el plat a taula, a celebrar-ho!
Arepas de vedella
La massa blanquinosa i tendra, i la carn tallada en filaments ben prims i amb sabor d'espècies són les pistes de què es tracta d'una bona arepa veneçolana. Aguanteu-vos la salivera mentre apreneu a preparar-ne!
Dimsum de porc
Us agrada la sensació de fer una queixalada i descobrir un gust espectacular? Feu aquest mateix regal a algú amb aquest plat xinès. Les làmines de pasta de dimsum, la carn picada de porc i els brots de bambú faran que es llepi els dits!
Poke bowl
El podeu personalitzar a la vostra manera, però si voleu un encert segur feu-lo com si fos un sushi desintegrat, amb arròs blanc, salmó teriyaki, edamame, wakame i alvocat. Fa més de tres dècades des de la invenció del poke bowl a Hawaii, i des d'aleshores la gastronomia l'ha anat modificant per obtenir la combinació òptima, per això potser és millor escoltar els experts!
Samosses de patata
Les samosses són pastes molt fines amb forma triangular que es farceixen, en aquest cas, amb vegetals, com patata i pèsols, amb el toc picant tan característic de la cuina índia. Un entrant deliciós per obrir boca!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: