Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els plats favorits dels catalans del 2019

Descobreix la recepta del teu plat favorit

CUINA.CAT

27/11/2019

Com ja és tradició a la revista CUINA, cada tardor se celebra el Concurs del Plat Favorit. En aquesta ocasió, 12 plats d'origen internacional van postular-se per ser el nou Plat Favorit i van lluitar en una batalla de vots que va estar ben renyida fins al final. El guanyador finalment va ser el cebiche, amb una diferència de 3.442 vots respecte al falàfel, que va quedar en segona posició. A continuació us ensenyem com preparar el cebiche i tots els altres plats!

01 Cebiche 'leche de tigre'

Cebiche 'leche de tigre'

Cebiche de 'leche de tigre'

En aquest cas un cebiche de bonítol, acompanyat de ceba de Figueres, ají groc, blat de moro i, és clar, 'leche de tigre'. És l'estrella de la cuina peruana!

Llegiu la recepta completa

02 Falàfel

Falàfel

Falàfel

'Falafel' o 'falàfel'? Falàfel, amb accent! Encara que l'hagis estat pronunciant malament, el seu gust segur que et resulta inconfusible. Per preparar-lo combina els cigrons amb un conjunt d'espècies i n'obtindràs el resultat!

Llegiu la recepta completa

03 Tacos de 'cochinita pibil'

Tacos de 'cochinita pibil'

Tacos de 'cochinita pibil'

La clau dels tacos està en el seu farcit, en aquest cas carn de llom de porc cuinada en cocció lenta amb un sofregit de ceba i tomàquet i amb el toc adient d'espècies mexicanes.

Llegiu la recepta completa 

04 Pizza napolitana

Pizza napolitana

Pizza napolitana

Potser acostumeu a comprar-la al supermercat i menjar-la per sopar algun dia que no us ve de gust cuinar, però amb aquest plat podríeu fer tot el contrari, preparar-la íntegrament un dia que tingueu temps i tastar-la fresca i 100% natural.

Llegiu la recepta completa

05 Pad thai

Pad thai

Pad thai

El pad thai, com el seu nom indica, és d'origen tailandès, un plat molt complet i gustós. Els seus ingredients principals són les tallarines d'arròs, la soja, el tofu, la cebeta xinesa, l'ou, els llagostins, el pollastre i el rave; tot això, a més, condimentat amb una salsa i acompanyat d'altres ingredients.

Llegiu la recepta completa

06 Creps bretones de salmó, formatge cabra i poma

Creps bretones de salmó, formatge cabra i poma

Creps de fajol de salmó, formatge cabra i poma

Ei, que les creps no només es mengen per berenar o per postres! El camp salat obre un gran ventall de possibilitats i una d'elles és fer-les de salmó, formatge de cabra, poma i melmelada de gerds. Si ho serviu com a segon plat segur que no hi haurà cap queixa!

Llegiu la recepta completa   

07 Maki de cranc

Maki de cranc

Futomaki de cranc

De sushi n'hi ha moltes varietats, però aquesta, sens dubte, us sorprendrà. Està elaborat amb cranc fregit, micro mesclum, cogombre i ceba cruixent. No us el podeu perdre!

Llegiu la recepta completa

08 Cuscús de vedella

Cuscús de vedella

Cuscús de vedella

El cuscús és ideal per compartir: la sèmola, la carn de vedella, la pastanaga, els cigrons cuits... es col·loquen al mig de la taula en cassons separats i cadascú se serveix segons la gana. Un cop tothom té el plat a taula, a celebrar-ho!

Llegiu la recepta completa

09 Arepas de vedella

Arepas de vedella

Arepas de vedella

La massa blanquinosa i tendra, i la carn tallada en filaments ben prims i amb sabor d'espècies són les pistes de què es tracta d'una bona arepa veneçolana. Aguanteu-vos la salivera mentre apreneu a preparar-ne!

Llegiu la recepta completa

10 Dimsum de porc

Dimsum de porc

Dimsum de porc

Us agrada la sensació de fer una queixalada i descobrir un gust espectacular? Feu aquest mateix regal a algú amb aquest plat xinès. Les làmines de pasta de dimsum, la carn picada de porc i els brots de bambú faran que es llepi els dits! 

Llegiu la recepta completa

11 Poke bowl

Poke bowl

Poke bowl

El podeu personalitzar a la vostra manera, però si voleu un encert segur feu-lo com si fos un sushi desintegrat, amb arròs blanc, salmó teriyaki, edamame, wakame i alvocat. Fa més de tres dècades des de la invenció del poke bowl a Hawaii, i des d'aleshores la gastronomia l'ha anat modificant per obtenir la combinació òptima, per això potser és millor escoltar els experts!

Llegiu la recepta completa

12 Samosses de patata

Samosses de patata

Samosses de patata

Les samosses són pastes molt fines amb forma triangular que es farceixen, en aquest cas, amb vegetals, com patata i pèsols, amb el toc picant tan característic de la cuina índia. Un entrant deliciós per obrir boca!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto