Troba la teva recepta

Us proposo un braç de gitano que vaig preparar per a l’aperitiu de Nadal a la feina del Pol, on cadascú havia de portar alguna cosa per picar. Aquest cop no vaig poder tastar les postres, però m’han dit que va tenir molt èxit! El farcit amb la crema de llimona era molt lleuger i va resultar idoni per a un dinar amb molts plats diferents. El lleuger toc de menta quedava molt aromàtic i refrescant, ideal com a punt final d’un àpat de celebració. D’altra banda, el crocant d’ametlla li donava un contrast cruixent molt encertat.

Tot i que els braços de gitano porten força feina, són tan agraïts que val la pena l’esforç de fer-los… és d’aquelles receptes que tenen l’èxit assegurat!

Preparació

  1. Per al pa de pessic: bateu els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegiu-hi la farina tamisada i aboqueu-ho sobre una plata de forn coberta amb paper de forn (ha de quedar primet, de 0,5 cm de gruix). Coeu-ho 10 min a 180 ºC. Encara calent, desemmotlleu-ho sobre un drap una mica humit, enrotlleu-ho i deixeu-ho refredar.
  2. Per a l’almívar: poseu l’aigua i el sucre en un cassó al foc i deixeu-ho bullir 3 o 4 min. Afegiu-hi el rajolí de licor i reserveu-lo.
  3. Per a la crema: poseu la gelatina en remull amb aigua freda.
  4. En un cassó escalfeu l’aigua (reserveu-ne una part), el suc de llimona, la ratlladura i les fulles de menta. Quan arrenqui el bull, tapeu-ho i reserveu-ho uns minuts per tal que infusioni la menta.
  5. A part, dissoleu la Maizena amb l’aigua reservada. Bateu els ous i barregeu-los amb el sucre i la Maizena.
  6. Coleu la infusió de llimona i menta, aboqueu-la sobre la barreja dels ous i torneu-ho tot al foc, remenant-ho bé per tal que no faci grumolls ni s’enganxi. Quan la crema trenqui el bull, traieu-la del foc i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
  7. Filmeu-la a pell i deixeu-la refredar.
  8. Muntatge: desenrotlleu el pa de pessic, humitegeu-lo amb l’almívar i escampeu la crema per sobre, reservant-ne una part. Torneu-lo a enrotllar, escampeu una fina capa de crema per sobre i enganxeu-hi el crocant d’ametlla. Decoreu-lo amb l’ou filat i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto