Troba la teva recepta

Us proposo un braç de gitano que vaig preparar per a l’aperitiu de Nadal a la feina del Pol, on cadascú havia de portar alguna cosa per picar. Aquest cop no vaig poder tastar les postres, però m’han dit que va tenir molt èxit! El farcit amb la crema de llimona era molt lleuger i va resultar idoni per a un dinar amb molts plats diferents. El lleuger toc de menta quedava molt aromàtic i refrescant, ideal com a punt final d’un àpat de celebració. D’altra banda, el crocant d’ametlla li donava un contrast cruixent molt encertat.

Tot i que els braços de gitano porten força feina, són tan agraïts que val la pena l’esforç de fer-los… és d’aquelles receptes que tenen l’èxit assegurat!

Preparació

  1. Per al pa de pessic: bateu els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegiu-hi la farina tamisada i aboqueu-ho sobre una plata de forn coberta amb paper de forn (ha de quedar primet, de 0,5 cm de gruix). Coeu-ho 10 min a 180 ºC. Encara calent, desemmotlleu-ho sobre un drap una mica humit, enrotlleu-ho i deixeu-ho refredar.
  2. Per a l’almívar: poseu l’aigua i el sucre en un cassó al foc i deixeu-ho bullir 3 o 4 min. Afegiu-hi el rajolí de licor i reserveu-lo.
  3. Per a la crema: poseu la gelatina en remull amb aigua freda.
  4. En un cassó escalfeu l’aigua (reserveu-ne una part), el suc de llimona, la ratlladura i les fulles de menta. Quan arrenqui el bull, tapeu-ho i reserveu-ho uns minuts per tal que infusioni la menta.
  5. A part, dissoleu la Maizena amb l’aigua reservada. Bateu els ous i barregeu-los amb el sucre i la Maizena.
  6. Coleu la infusió de llimona i menta, aboqueu-la sobre la barreja dels ous i torneu-ho tot al foc, remenant-ho bé per tal que no faci grumolls ni s’enganxi. Quan la crema trenqui el bull, traieu-la del foc i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
  7. Filmeu-la a pell i deixeu-la refredar.
  8. Muntatge: desenrotlleu el pa de pessic, humitegeu-lo amb l’almívar i escampeu la crema per sobre, reservant-ne una part. Torneu-lo a enrotllar, escampeu una fina capa de crema per sobre i enganxeu-hi el crocant d’ametlla. Decoreu-lo amb l’ou filat i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto