Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la mousse: ratlleu el torró i reserveu-lo. Poseu en remull la gelatina en aigua freda.
  2. Separeu els rovells de la clares i reserveu les clares.
  3. Escalfeu la llet fins que bulli. Aboqueu-la sobre els rovells remenant contínuament amb unes varetes per tal que arribin a uns 80 ºC. Afegiu-hi la gelatina escorreguda i remeneu-ho bé fins que es dissolgui.
  4. Afegiu-hi el torró i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi fi.
  5. Semimunteu la nata i incorporeu-la suaument. Munteu les clares a punt de neu amb el sucre i incorporeu-les suaument.
  6. Ompliu una mànega de pastisseria amb la mousse i reserveu-la a la nevera unes 4 h.
  7. Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
  8. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells. Afegiu-hi la farina tamisada i la ratlladura de llimona.
  9. Esteneu-ho ben prim sobre una safata de forn coberta amb paper de forn (de 0,5 cm de gruix) i coeu-ho 8 min a 200 ºC.
  10. Traieu-ho del forn i gireu-ho del revés sobre un paper de forn empolsat amb sucre de llustre (perquè que no s’enganxi). Desenganxeu el paper de forn que heu fet servir per coure’l (que ara és a la superfície) i retalleu les vores per quadrar-lo. Enrotlleu la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reserveu-ho.
  11. Per a l’almívar: feu bullir l’aigua i el sucre durant 5 min. Fora del foc afegiu-hi un rajolí de licor. Deixeu-ho refredar.
  12. Muntatge: desenrotlleu el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxeu-lo amb l’almívar. Escampeu la mousse de torró per tota la superfície, reservant una mica de mousse. Enrotlleu el pa de pessic i unteu-lo amb una fina capa de la mousse que heu reservat. Enganxeu les ametlles laminades per tota la superfície i empolsar-lo amb sucre de llustre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto