Consells de cuina La Vanguardia

Aquesta és la recepta del número 153 de la revista CUINA que he escollit aquest mes de novembre, un brownie amb fruits vermells que vaig fer per celebrar el meu aniversari.

La recepta forma part de la secció 'I per postres', d’en Jordi Roca. Ja he tastat brownies amb xocolata negra i xocolata blanca, de manera que vaig decidir provar aquest amb xocolata amb llet. La proposta d’en Jordi Roca és amb groselles, però com que no en tenia les vaig canviar per gerds i nabius. La idea és utilitzar una fruita petita i àcida, que es confiti durant la cocció i aporti un contrast àcid a la dolçor de la xocolata. A nosaltres ens ha encantat, realment els fruits vermells aconsegueixen rebaixar la sensació de dolçor i fan que el brownie resulti més lleuger. Si encerteu el punt de cocció just, que quedi cremós per dins, obtindreu unes postres sensacionals! I si és un dia especial, fins i tot admet un gelat com a guarnició…

Preparació

  1. Desfeu la mantega i la xocolata amb llet al microones. Tamiseu la farina.
  2. En un bol, amb la batedora, munteu la clara, el rovell i el sucre.
  3. Incorporeu-hi de mica en mica la mantega i la xocolata sense deixar-ho de remenar. Afegiu-hi la farina. Aneu-ho remenant fins que la massa sigui homogènia.
  4. Folreu una safata de forn amb paper de cocció i aboqueu-hi la massa, deixant 1 cm d'espai per arribar a la vora.
  5. Un cop al motlle, repartiu les groselles fresques pel damunt de la massa: un cop al forn, baixaran i quedaran al mig, es couran quedant semiconfitades i aportaran un sabor àcid al brownie, que li donarà lleugeresa.
  6. Coeu-ho al forn calent, 15 min, a 200 ºC.
  7. Traieu el brownie del motlle i talleu-lo en rectangles de 4 x 8 cm. Serviu-lo amb groselles fresques.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Taller de fideuada i arròs negre

Cultura gastronòmica i tradició és el que ens aporten aquests plats que mai passen de moda, sobretot...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto