Troba la teva recepta

Aquesta és la recepta del número 153 de la revista CUINA que he escollit aquest mes de novembre, un brownie amb fruits vermells que vaig fer per celebrar el meu aniversari.

La recepta forma part de la secció 'I per postres', d’en Jordi Roca. Ja he tastat brownies amb xocolata negra i xocolata blanca, de manera que vaig decidir provar aquest amb xocolata amb llet. La proposta d’en Jordi Roca és amb groselles, però com que no en tenia les vaig canviar per gerds i nabius. La idea és utilitzar una fruita petita i àcida, que es confiti durant la cocció i aporti un contrast àcid a la dolçor de la xocolata. A nosaltres ens ha encantat, realment els fruits vermells aconsegueixen rebaixar la sensació de dolçor i fan que el brownie resulti més lleuger. Si encerteu el punt de cocció just, que quedi cremós per dins, obtindreu unes postres sensacionals! I si és un dia especial, fins i tot admet un gelat com a guarnició…

Preparació

  1. Desfeu la mantega i la xocolata amb llet al microones. Tamiseu la farina.
  2. En un bol, amb la batedora, munteu la clara, el rovell i el sucre.
  3. Incorporeu-hi de mica en mica la mantega i la xocolata sense deixar-ho de remenar. Afegiu-hi la farina. Aneu-ho remenant fins que la massa sigui homogènia.
  4. Folreu una safata de forn amb paper de cocció i aboqueu-hi la massa, deixant 1 cm d'espai per arribar a la vora.
  5. Un cop al motlle, repartiu les groselles fresques pel damunt de la massa: un cop al forn, baixaran i quedaran al mig, es couran quedant semiconfitades i aportaran un sabor àcid al brownie, que li donarà lleugeresa.
  6. Coeu-ho al forn calent, 15 min, a 200 ºC.
  7. Traieu el brownie del motlle i talleu-lo en rectangles de 4 x 8 cm. Serviu-lo amb groselles fresques.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

18-21 gen

Fira de l’Oli i les Garrigues 2019

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 55 anys, s’hi celebra la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto