Troba la teva recepta

Aquesta és la recepta que he triat del número 143 del CUINA, corresponent al mes de març. Es tracta d'una macedònia molt gustosa, amb bescuit i licor d’herbes. La recepta és de la Carme Ruscalleda, que en la seva secció 'Bo i sa' d’aquest mes ens proposa un menú de primavera equilibrat i boníssim: una sopa juliana amb verat, uns “barus” amb pèsols de primavera, uns espaguetis integrals amb escopinyes cremoses, i un Calisay passió amb maduixes.

Aquesta macedònia és ben senzilla de fer; només cal una mica de paciència per tallar les fruites ben petites, que és la gràcia de la presentació. El punt àcid, aromàtic i refrescant de la fruita de la passió combina molt bé amb les altres fruites, i el toc del licor d’herbes l’acaba d’animar. Com que la Carme és del Maresme, ha triat un licor de la seva terra, el Calisay; jo no en tenia i he utilitzat el licor Herbero de Beneixama que em va regalar en Francesc, del blog A la taula i al llit…, un punt anisat i també aromatitzat amb herbes.

Preparació

  1. Prepareu el bescuit a l'avançada. Mescleu molt bé la mantega amb els 25 g de sucre. A banda, munteu els ous, ben escumats, amb els 75 g de sucre, i mescleu-ho amb la preparació anterior, la farina, el midó i el Royal. Amb delicadesa, incorporeu-hi l'ametlla granet i aboqueu-ho en una safata de forn folrada amb paper sulfurat. Procureu que la massa us quedi d'un gruix d'uns 2 cm, a la safata. Fornegeu-ho a 180 ºC, 30 min. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho.
  2. Prepareu la solució de Calisay i reserveu-la, en un recipient tancat, a la nevera.
  3. Muntatge: poliu el bescuit de les pells torrades pel forn i talleu-lo a daus de 2 x 2 cm.
  4. Mescleu els daus de bescuit amb la polpa de maracujà, per hidratar-los amb tot el sabor de la fruita.
  5. Repartiu a les copes la mescla de les maduixes, pinya i poma a daus minis amb els daus impregnats de maracujà i, a taula, afegiu-hi la solució de Calisay.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto