Troba la teva recepta

Aquesta és la recepta que he triat del número 143 del CUINA, corresponent al mes de març. Es tracta d'una macedònia molt gustosa, amb bescuit i licor d’herbes. La recepta és de la Carme Ruscalleda, que en la seva secció 'Bo i sa' d’aquest mes ens proposa un menú de primavera equilibrat i boníssim: una sopa juliana amb verat, uns “barus” amb pèsols de primavera, uns espaguetis integrals amb escopinyes cremoses, i un Calisay passió amb maduixes.

Aquesta macedònia és ben senzilla de fer; només cal una mica de paciència per tallar les fruites ben petites, que és la gràcia de la presentació. El punt àcid, aromàtic i refrescant de la fruita de la passió combina molt bé amb les altres fruites, i el toc del licor d’herbes l’acaba d’animar. Com que la Carme és del Maresme, ha triat un licor de la seva terra, el Calisay; jo no en tenia i he utilitzat el licor Herbero de Beneixama que em va regalar en Francesc, del blog A la taula i al llit…, un punt anisat i també aromatitzat amb herbes.

Preparació

  1. Prepareu el bescuit a l'avançada. Mescleu molt bé la mantega amb els 25 g de sucre. A banda, munteu els ous, ben escumats, amb els 75 g de sucre, i mescleu-ho amb la preparació anterior, la farina, el midó i el Royal. Amb delicadesa, incorporeu-hi l'ametlla granet i aboqueu-ho en una safata de forn folrada amb paper sulfurat. Procureu que la massa us quedi d'un gruix d'uns 2 cm, a la safata. Fornegeu-ho a 180 ºC, 30 min. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho.
  2. Prepareu la solució de Calisay i reserveu-la, en un recipient tancat, a la nevera.
  3. Muntatge: poliu el bescuit de les pells torrades pel forn i talleu-lo a daus de 2 x 2 cm.
  4. Mescleu els daus de bescuit amb la polpa de maracujà, per hidratar-los amb tot el sabor de la fruita.
  5. Repartiu a les copes la mescla de les maduixes, pinya i poma a daus minis amb els daus impregnats de maracujà i, a taula, afegiu-hi la solució de Calisay.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto