Preparació
- Per als melindros: separeu els rovells de les clares. Munteu els rovells i una clara amb la meitat del sucre. Munteu la resta de clares amb la resta de sucre.
- Incorporeu les farines tamisades als rovells, intercalant-les amb les clares, acabant sempre amb clares.
- Amb una mànega de pastisseria, formeu tires de 9 cm de llarg amb la barreja. Formeu també dues bases rodones de 13 cm de diàmetre.
- Empolseu-ho amb una mica de sucre de llustre i enforneu-ho uns 6-8 min, a 190 ºC.
- Per al farciment: hidrateu la gelatina en aigua freda i tritureu les maduixes. Escalfeu una petita part de les maduixes i foneu-hi la gelatina escorreguda. Barregeu-ho amb la resta de puré de maduixes.
- Semimunteu la nata i incorporeu-ho al puré de maduixes.
- Col·loqueu una base de pa de pessic a la base d’un cèrcol de 15 cm i mulleu-la amb l’almívar.
- Formeu una paret amb els melindros i repartiu-hi per dins unes quantes maduixes tallades per la meitat. Aboqueu-hi la meitat del farciment i col·loqueu la segona base de pa de pessic. Repetiu-ho amb almívar, maduixes i farciment.
- Alliseu la superfície i refrigereu la carlota. Acabeu-ho amb maduixes.