Consells de cuina La Vanguardia

Es tracta d’una versió individual del clàssic 'lemon pie' americà, amb una base de sablé, la crema de llimona i l’acabat de merenga. A la crema de llimona hi he afegit gelatina, ja que la base en forma de galeta no pot aguantar bé la crema. Si el feu amb el format tradicional de cassoleta, no cal que n’hi poseu.

Preparació

  1. Per a la base sablé: barregeu el sucre i la farina. Incorporeu-hi la mantega pomada i barregeu-ho. Afegiu-hi l’ou i barregeu-ho el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
  2. Entre dos papers de forn, estireu-la amb un corró. Reserveu-la una estona a la nevera per tal que agafi fred. Amb un tallador, talleu les galetes i reserveu-les al congelador.
  3. Coeu les galetes directament congelades, uns 15 min a 180 ºC.
  4. Per a la crema de llimona: en un cassó, barregeu el sucre amb la Maizena. Incorporeu-hi el suc, els ous i barregeu-ho. Incorporeu-hi l’aigua i barregeu-ho.
  5. Poseu el cassó al foc remenant-ho contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retireu-ho del foc. Incorporeu-hi la gelatina i la mantega. Reserveu-ho a la nevera.
  6. Un cop freda i quallada, barregeu-la amb unes varetes per tal de trencar el gel i fer-la cremosa. Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu-la sobre les galetes.
  7. Per a la merenga: poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-lo bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
  8. Poseu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
  9. Ompliu una mànega de pastisseria i repartir la merenga per sobre la crema de llimona.
    Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-ho amb l’ajut d’un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Curs de tast de vins a la Vinateria Rosaluna

Al llarg del curs, els alumnes tenen l'oportunitat de realitzar tastos i reconeixement de vins (alguns d'ells a...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto