Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a les castanyes gelades: barregeu tots els ingredients en fred i coeu-los a foc lent, remenant fins a obtenir una textura cremosa.
  2. Ompliu-ne un motlle de silicona amb forma de castanya o de bombó. Deixeu-ho refredar i congeleu-ho un mínim de 6 h.
  3. Per a la terra de castanya: barregeu i pasteu tots els ingredients. Deixeu-ho reposar 20 min.
  4. Feu-ho coure al forn 8 min, a 180 ºC, i aneu-ho trencant per obtenir la terra.
  5. Per a la terra gelada de xocolata: en un pot, escalfeu la nata, l’aigua, el sucre i el cacau fins a arribar a 90 ºC.
  6. Aboqueu-ho sobre la xocolata i remeneu-ho fins a aconseguir una crema de xocolata.
  7. Reserveu la crema al contenidor del Pacojet i congeleu-ho fins que ho feu servir. Si no teniu la Pacojet, deixeu la barreja fora del congelador uns minuts fins que la textura sigui més flexible i es pugui rascar amb una forquilla.
  8. Per a les fulles de pasta brick: a internet, busqueu la imatge d’una fulla de castanyer, copieu-la i retalleu-la per obtenir una plantilla.
  9. Poseu la plantilla sobre la pasta brick sense treure’n el paper protector i, amb un bolígraf, dibuixeu el contorn de la fulla sobre la superfície, unes quantes vegades. Retalleu les fulles de castanyer reproduïdes.
  10. Amb la mantega, pinteu els fulls de pasta brick i empolsineu-los amb sucre i la pols d’espècies.
  11. Enforneu-ho 3 min, a 180 ºC. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho en un recipient hermètic.
  12. Per al bany de xocolata de les castanyes gelades: foneu la mantega de cacau amb la xocolata.
  13. Traieu del congelador el motlle de silicona amb les castanyes de crema. Punxeu-les per la part de baix amb un palet i submergiu-les en el bany de xocolata una vegada.
  14. Deixeu-les assecar i reserveu-les a la nevera fins que estiguin descongelades.

MUNTATGE

  1. Pinteu les castanyes gelades amb una mica de pols d’or.
  2. Passeu per la Pacojet la terra gelada de xocolata i poseu-la al fons del plat, com si fos terra.
  3. Amb molta delicadesa, col·loqueu la castanya dreta, amb la fulla recolzada, i escampeu-hi una mica de terra de castanya per sobre.

CONSELL

Aquestes postres es poden servir amb una bola de gelat de licor d’avellanes, per jugar amb més sabors i més textures.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: