Consells de cuina La Vanguardia

La tradició mana que per dijous llarder s’ha de menjar coca de llardons. Com que ja het fet la típica d’aquí, de pasta de full, m’ha fet il·lusió fer-ne una de diferent i veient el programa d'IB3 TV 'Sa bona cuina de Paquita Tomás' vaig descobrir que a Mallorca es fa una coca de llardons diferent, amb llardons i torró afegits a la típica coca de llevat Royal. Aquesta coca es decora amb unes rodanxes de sobrassada (que es noti que és mallorquina!) repartides pel damunt, sucre i pinyons, i s’enforna tot plegat. Ha de ser bona per força, oi?

Tenia moltes ganes de tastar aquesta coca tan diferent, però com que a casa no ens agrada la sobrassada i em semblava un còctel massa explosiu he canviat la sobrassada per fruita confitada (o carabassat, com diuen a ses illes) que també és típic mallorquí. Ara bé, si us agrada la sobrassada, feu-la així, que és l’autèntica i més adient per al dijous llarder. El resultat és una coca gustosíssima, on pots distingir perfectament els sabors que donen els llardons i el torró; queda esponjosa i humida, ideal per esmorzar i agafar forces abans de sortir escalar!

Preparació

  1. Macereu les panses amb el rom.
  2. Barregeu la mantega amb la mel. Afegiu-hi els ous i barregeu-ho bé. Incorporeu-hi la farina tamisada i el llevat. Afegiu-hi la llet, la sal, la canyella, la llimona i barregeu-ho bé. Deixeu-ho reposar 30 min.
  3. Afegiu-hi les panses escorregudes, els llardons trossejats i el torró picat ben fi. Aboqueu la barreja en un motlle untat amb mantega i farina, repartiu el carabassat i els pinyons per sobre, empolseu-ho amb sucre i coeu-ho 40 min a 180 ºC fins que sigui cuit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 mai

Fonaments de la cuina: fruites i verdures

Amb la primavera arriben les fruites més vermelloses i amb més antioxidants: maduixes, cireres, albercocs,...

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto