Troba la teva recepta

La tradició mana que per dijous llarder s’ha de menjar coca de llardons. Com que ja het fet la típica d’aquí, de pasta de full, m’ha fet il·lusió fer-ne una de diferent i veient el programa d'IB3 TV 'Sa bona cuina de Paquita Tomás' vaig descobrir que a Mallorca es fa una coca de llardons diferent, amb llardons i torró afegits a la típica coca de llevat Royal. Aquesta coca es decora amb unes rodanxes de sobrassada (que es noti que és mallorquina!) repartides pel damunt, sucre i pinyons, i s’enforna tot plegat. Ha de ser bona per força, oi?

Tenia moltes ganes de tastar aquesta coca tan diferent, però com que a casa no ens agrada la sobrassada i em semblava un còctel massa explosiu he canviat la sobrassada per fruita confitada (o carabassat, com diuen a ses illes) que també és típic mallorquí. Ara bé, si us agrada la sobrassada, feu-la així, que és l’autèntica i més adient per al dijous llarder. El resultat és una coca gustosíssima, on pots distingir perfectament els sabors que donen els llardons i el torró; queda esponjosa i humida, ideal per esmorzar i agafar forces abans de sortir escalar!

Preparació

  1. Macereu les panses amb el rom.
  2. Barregeu la mantega amb la mel. Afegiu-hi els ous i barregeu-ho bé. Incorporeu-hi la farina tamisada i el llevat. Afegiu-hi la llet, la sal, la canyella, la llimona i barregeu-ho bé. Deixeu-ho reposar 30 min.
  3. Afegiu-hi les panses escorregudes, els llardons trossejats i el torró picat ben fi. Aboqueu la barreja en un motlle untat amb mantega i farina, repartiu el carabassat i els pinyons per sobre, empolseu-ho amb sucre i coeu-ho 40 min a 180 ºC fins que sigui cuit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

18-21 gen

Fira de l’Oli i les Garrigues 2019

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 55 anys, s’hi celebra la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto