Troba la teva recepta

La tradició mana que per dijous llarder s’ha de menjar coca de llardons. Com que ja het fet la típica d’aquí, de pasta de full, m’ha fet il·lusió fer-ne una de diferent i veient el programa d'IB3 TV 'Sa bona cuina de Paquita Tomás' vaig descobrir que a Mallorca es fa una coca de llardons diferent, amb llardons i torró afegits a la típica coca de llevat Royal. Aquesta coca es decora amb unes rodanxes de sobrassada (que es noti que és mallorquina!) repartides pel damunt, sucre i pinyons, i s’enforna tot plegat. Ha de ser bona per força, oi?

Tenia moltes ganes de tastar aquesta coca tan diferent, però com que a casa no ens agrada la sobrassada i em semblava un còctel massa explosiu he canviat la sobrassada per fruita confitada (o carabassat, com diuen a ses illes) que també és típic mallorquí. Ara bé, si us agrada la sobrassada, feu-la així, que és l’autèntica i més adient per al dijous llarder. El resultat és una coca gustosíssima, on pots distingir perfectament els sabors que donen els llardons i el torró; queda esponjosa i humida, ideal per esmorzar i agafar forces abans de sortir escalar!

Preparació

  1. Macereu les panses amb el rom.
  2. Barregeu la mantega amb la mel. Afegiu-hi els ous i barregeu-ho bé. Incorporeu-hi la farina tamisada i el llevat. Afegiu-hi la llet, la sal, la canyella, la llimona i barregeu-ho bé. Deixeu-ho reposar 30 min.
  3. Afegiu-hi les panses escorregudes, els llardons trossejats i el torró picat ben fi. Aboqueu la barreja en un motlle untat amb mantega i farina, repartiu el carabassat i els pinyons per sobre, empolseu-ho amb sucre i coeu-ho 40 min a 180 ºC fins que sigui cuit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 ago

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

18 ago

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

20 ago

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

23 ago

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto