Consells de cuina La Vanguardia

Aquesta és la recepta del número 117 del CUINA, una proposta ben adient per celebrar el Sant Joan. Forma part del reportatge que la revista de l’abril va dedicar a les coques, aquests dolços típics de la cuina catalana tan lligats a la religió i a les festes, i de les quals cada poble en té la seva especialitat. Les receptes de l’article són del xef Pep Nogué.

Aquesta coca és típica d’Olot, ja que s’elabora amb llardons de la mocada típics de la Garrotxa. Tinc la sort de coincidir un cop a la setmana amb en Pep Nogué i, encuriosida pels llardons de la recepta, li vaig preguntar si realment eren tan bons. Ell, que és d’Olot i gran defensor dels productes de la seva terra, me’n va cantar les excel·lències i em va prometre que me’n portaria uns quants per poder-los tastar. I són bons de veritat! Més tous i sense crosta, gustosos, cruixents i greixosos al punt, són els millors llardons que he tastat mai. Amb aquests llardons he fet la coca del Sant Joan d’enguany i ha sortit tan bona que ja veig que a partir d’ara em tocarà fer un viatge a Olot cada Sant Joan!

Preparació

  1. Barregeu en un bol quatre ous, l'oli, el sucre i el llevat desfet amb un xic d'aigua tèbia.
  2. Afegiu-hi la farina a poc a poc fins a formar una massa. Pasteu-la fins que perdi una mica de força. Per saber si està al punt, agafeu una petita porció de massa, feu-ne una bola i estireu-la com si en féssiu un tel; aquest tel no s'ha de trencar i ha de quedar molt fi.
  3. Barregeu-hi els llardons tallat menuts i la matafaluga. Estireu-la en una plàtera de 5 cm de fons untada d'oli.
  4. Pinteu-la amb l'ou restant deixatat i escampeu-hi els pinyons i el sucre. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc temperat fins que dobli el volum.
  5. Arribats en aquest punt, poseu-la a coure al forn, preescalfat, 25 min a 180 ºC.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto