Preparació
- Per a la compota: renteu les figues i, sense pelar-les, poseu-les en un cassó a foc suau amb les llavors de coriandre aixafades en un morter.
- Coeu-ho 20 min, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
- Per al cremós d’orxata mexicana: la nit abans, poseu l’aigua i l’arròs en un bol i deixeu-ho dins la nevera 12 h com a mínim.
- El dia següent, amb l’ajuda d’una batedora americana, tritureu-ho bé fins que quedi com una llet. Coleu la barreja per eliminar les restes d’arròs i afegiu-hi mel al gust. Deixeu-ho refredar.
- En un cassó, mescleu la llet d’arròs amb el midó i, quan s’hagi dissolt del tot, porteu-ho a ebullició, sense deixar de remenar, perquè s’espesseixi.
- Retireu el cassó del foc i passeu la barreja en una safata. Tapeu-la a pell (que el film estigui en contacte amb la mescla) i deixeu-la refredar.
- Poseu una base de compota de figues en cassoletes individuals i, a sobre, repartiu-hi el cremós d’orxata fred (podeu fer servir una mànega de pastisseria perquè sigui més fàcil).
- Espolseu-hi una mica de sucre morè per sobre i cremeu-lo amb un bufador, com si fos una crema catalana. Podeu decorar-ho amb uns trossos de figa per sobre abans de servir-ho.