Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la compota: renteu les figues i, sense pelar-les, poseu-les en un cassó a foc suau amb les llavors de coriandre aixafades en un morter. 
  2. Coeu-ho 20 min, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. 
  3. Per al cremós d’orxata mexicana: la nit abans, poseu l’aigua i l’arròs en un bol i deixeu-ho dins la nevera 12 h com a mínim. 
  4. El dia següent, amb l’ajuda d’una batedora americana, tritureu-ho bé fins que quedi com una llet. Coleu la barreja per eliminar les restes d’arròs i afegiu-hi mel al gust. Deixeu-ho refredar.
  5. En un cassó, mescleu la llet d’arròs amb el midó i, quan s’hagi dissolt del tot, porteu-ho a ebullició, sense deixar de remenar, perquè s’espesseixi. 
  6. Retireu el cassó del foc i passeu la barreja en una safata. Tapeu-la a pell (que el film estigui en contacte amb la mescla) i deixeu-la refredar.
  7. Poseu una base de compota de figues en cassoletes individuals i, a sobre, repartiu-hi el cremós d’orxata fred (podeu fer servir una mànega de pastisseria perquè sigui més fàcil). 
  8. Espolseu-hi una mica de sucre morè per sobre i cremeu-lo amb un bufador, com si fos una crema catalana. Podeu decorar-ho amb uns trossos de figa per sobre abans de servir-ho. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: