Troba la teva recepta

Ja fa dies vam anar al taller d’en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu, que ens va fer un monogràfic dedicat als dolços de cullera. La classe va ser molt interessant, ja que, en total, en Pep va preparar set receptes diferents que es podien combinar entre elles perfectament: una salsa de taronja i menta fresca, una escuma de llet de coco, una crema muntada de gingebre, una crema de peres, una gelatina de Campari, una salsa toffee i uns garapinyats. Com a mostra, ens va fer uns quants emplatats amb diverses combinacions per donar-nos idees de possibles presentacions. Sensacional!

Una de les coses que em va sorprendre més va ser una de les més senzilles que ens va explicar: consisteix a tenir al congelador un tall de poma àcida i ratllar-la directament al plat al moment de servir. Fa un efecte de núvol molt bonic i té una textura en boca sensacional, talment com si mengessis una cullerada de neu pols amb gust de poma. Ho vaig trobar senzillament genial!

Preparació

  1. Per a la salsa toffee: feu un caramel amb el sucre i l’aigua fins que tingui un color daurat. Aboqueu la nata calenta sobre el caramel, amb compte que no esquitxi. Barregeu-ho bé i bulliu-ho fins que es fongui tot el caramel. Traieu-ho del foc i reserveu-ho.
  2. Per a l'escuma de llet de coco: diluïu la llet de coco amb la nata i el sucre. Coleu-ho amb un colador fi i ompliu un sifó. Carregueu-lo amb dues càrregues de N2O i reserveu-lo a la nevera.
  3. Munteu les copes amb una petita capa de toffee al fons, una capa d’escuma de llet de coco i una capa amb la poma àcida congelada ratllada al moment de servir-ho.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto