Consells de cuina La Vanguardia

Pensant en els dinars especials de les festes de Nadal que ja s’acosten, avui us proposo uns petit fours per servir acompanyant el cafè.

Els financiers són uns petits bescuits que s’ofereixen per acompanyar un cafè o una xocolata desfeta, unes mossegades absolutament delicioses. La recepta és ben senzilla, però té una particularitat: s’utilitza mantega avellana, una mantega que s’ha de deixar coure al foc fins que agafa una tonalitat de color avellana. Aleshores cal colar-la bé per tal d’eliminar els puntets negres que hagin pogut quedar durant la cocció.

I un consell: deixeu reposar la massa unes hores a la nevera abans d’enfornar-la, ja veureu que el resultat guanyarà tant en sabor com en textura. D’altra banda, l’únic inconvenient dels financiers és que perden de seguida un cop fets, de manera que cal coure’ls just al moment de menjar: tebis i acabats de fer són deliciosos; al cap d’una hora són boníssims; al cap de 4 hores només són passables, i al cap de 8 hores són com pilotes de goma. Ara bé, com que la massa aguanta tan bé a la nevera, això no és cap problema: és qüestió de tenir-la reservada (dins una mànega de pastisseria millor) i anar-la enfornant a mesura que es necessita.

Preparació

  1. Barregeu el sucre, la farina d’ametlla, la farina tamisada, el llevat i la sal. Incorporeu-hi les clares a poc a poc. Afegiu-hi la mantega avellana tèbia i barregeu-ho bé.
  2. Poseu la mescla dins una mànega de pastisseria i reserveu-ho unes hores a la nevera, per tal de coure-ho just al moment de menjar.
  3. Repartiu la massa en motlles petits (millor de silicona) i coeu-los s a 200 ºC amb el forn ja calent fins que siguin daurats.
  4. Serviu-los tebis o just acabats de fer.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto