Consells de cuina La Vanguardia

Dimecres passat vaig portar uns quants pastissos a la feina per celebrar el meu aniversari amb els companys, i un d’aquests va ser aquest pastís típic de França anomenat flam ‘pâtissier’, que està fet amb una crema pastissera quallada al forn. Cada any, per celebrar els aniversaris a la feina, ens ajuntem 3 o 4 companys que fem els aniversaris amb pocs dies de diferència. Comprem un assortiment de pastes al forn del barri i convidem la resta de companys. Aquest any, però, hem decidit fer-ho per separat, així hi ha més esmorzars especials i la festa s’allarga més!

A mi em venia de gust portar pastissos fets a casa, però com que som tanta colla n’he hagut de fer uns quants. Triant quins podia fer, vaig recordar una recepta de la famosa llista interminable de ‘pendents’ que tinc: un pastís que hem menjat molt sovint durant les nostres estades al Pirineu francès i que tenia moltes ganes de fer a casa. La recepta la vaig llegir fa temps al blog I-recetas, que, si no el coneixeu, us el recomano fervorosament. Té unes receptes de postres espectaculars!

El flam pastisser és realment deliciós i sorprenent. De gust, recorda totalment la nostra crema pastissera, però en canvi la textura és més semblant a la del flam. A mi, tancar els ulls i menjar un tall d’aquest pastís em transporta immediatament a paisatges francesos d’alta muntanya. Quins records…

Preparació

  1. Estireu la pasta brisa dins un motlle desemmotllable i coeu-la 10 min a 180 ºC, amb un cigrons secs a dins per tal que no s’infli la massa.
  2. Prepareu la crema pastissera: escalfeu en un cassó la nata i la llet, menys un got, amb el sucre i la canyella. A part, dissoleu la Maizena amb el got de llet reservat, afegiu-hi els ous i la vainilla i barregeu-ho bé. Quan la llet del cassó bulli, traieu la branca de canyella i aboqueu-ho sobre la mescla dels ous. Torneu a posar al foc tota la barreja remenant-ho sense parar fins que s’espesseixi.
  3. Aboqueu la crema dins el motlle, repartiu unes ametlles per sobre i coeu-ho 45 min a 180 ºC. Deixeu-ho refredar dins el forn i, un cop fred, desemmotlleu-ho i reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto