Troba la teva recepta

La febre pel menjar asiàtic continua amb força. Ara, és el torn dels entrepans més populars als carrers de Taiwan. Us expliquem tots els secrets d’aquests panets flonjos que ens permeten mil i una combinacions de sabors tot variant-ne el farciment.

  • Els gua bao són una mena de petits panets o brioixos molt delicats, i sense crosta dura, elaborats amb farina de blat. És una menja popular, uns entrepans de carrer, a Taiwan. El mot gua bao vol dir ‘embolicat’, perquè estan fets d’una massa fina i doblada que embolcalla el farcit. Les peces poden ser rodones, ovalades o, també, doblades.

  • Generalment, es cuinen al vapor, en les tradicionals cistelletes de bambú, però els forns tècnics i moderns de vapor també són una bona eina per als gua bao.

  • Tradicionalment els gua bao se serveixen salats, però, com que és una massa tan neutra i delicada, també es poden portar al món dolç. I per això mateix, per la seva delicadesa, encara que són magnífics per menjar acabats de coure i ben calents, també són bons freds. D’altra banda, val a dir que admeten congelació, acabats de coure, refredats i ben guardats al congelador en capses per a aliments, ben protegits. Al moment de servir-los se’ls ha de donar un cop de calor al vapor, per regenerar-los i menjar-los al punt.

  • Originalment estan farcits de carn de porc confitat i ben amanit, combinat amb fulles fresques de coriandre, o fulles marinades, o fruita seca i una gran varietat d’afegits. Actualment, els gua bao són famosos a tot el món, i han inspirat diversos farcits relacionats amb la cultura culinària de cada país, per tant les possibilitats són immenses.

Preparació

  1. Mescleu el llevat amb l’aigua tèbia, el sucre i la llet en pols. Elaboreu una barreja ben homogènia i deixeu-la reposar 5 min.
  2. Poseu la farina al bol del robot de pastisseria i, amb l’estri pastador, el del ganxo, afegiu-hi la mescla anterior i treballeu-ho a velocitat lenta, 2 min.
  3. Afegiu-hi la sal i continueu-ho pastant a la mateixa velocitat 3 min. Incorporeu-hi l’oli i pasteu-ho 2 min, fins a aconseguir una massa llisa. Deixeu-la reposar 1 h, al mateix bol, tapat amb film de cuina.
  4. Poseu la massa reposada sobre la taula de treball i dividiu-la en boletes de 30 g. Deixeu-les fermentar en un lloc tebi fins que doblin el volum.
  5. Coeu els gua bao al vapor (o al forn de vapor, a 100 ºC) 12 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

15 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

09 nov - 15 des

IV Caminada Solidària i Mosst solidàri

El diumenge 15 de desembre, a les 10.30 h, tindrà lloc la quarta caminada solidària per col·laborar...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto