Troba la teva recepta

La febre pel menjar asiàtic continua amb força. Ara, és el torn dels entrepans més populars als carrers de Taiwan. Us expliquem tots els secrets d’aquests panets flonjos que ens permeten mil i una combinacions de sabors tot variant-ne el farciment.

  • Els gua bao són una mena de petits panets o brioixos molt delicats, i sense crosta dura, elaborats amb farina de blat. És una menja popular, uns entrepans de carrer, a Taiwan. El mot gua bao vol dir ‘embolicat’, perquè estan fets d’una massa fina i doblada que embolcalla el farcit. Les peces poden ser rodones, ovalades o, també, doblades.

  • Generalment, es cuinen al vapor, en les tradicionals cistelletes de bambú, però els forns tècnics i moderns de vapor també són una bona eina per als gua bao.

  • Tradicionalment els gua bao se serveixen salats, però, com que és una massa tan neutra i delicada, també es poden portar al món dolç. I per això mateix, per la seva delicadesa, encara que són magnífics per menjar acabats de coure i ben calents, també són bons freds. D’altra banda, val a dir que admeten congelació, acabats de coure, refredats i ben guardats al congelador en capses per a aliments, ben protegits. Al moment de servir-los se’ls ha de donar un cop de calor al vapor, per regenerar-los i menjar-los al punt.

  • Originalment estan farcits de carn de porc confitat i ben amanit, combinat amb fulles fresques de coriandre, o fulles marinades, o fruita seca i una gran varietat d’afegits. Actualment, els gua bao són famosos a tot el món, i han inspirat diversos farcits relacionats amb la cultura culinària de cada país, per tant les possibilitats són immenses.

Preparació

  1. Mescleu el llevat amb l’aigua tèbia, el sucre i la llet en pols. Elaboreu una barreja ben homogènia i deixeu-la reposar 5 min.
  2. Poseu la farina al bol del robot de pastisseria i, amb l’estri pastador, el del ganxo, afegiu-hi la mescla anterior i treballeu-ho a velocitat lenta, 2 min.
  3. Afegiu-hi la sal i continueu-ho pastant a la mateixa velocitat 3 min. Incorporeu-hi l’oli i pasteu-ho 2 min, fins a aconseguir una massa llisa. Deixeu-la reposar 1 h, al mateix bol, tapat amb film de cuina.
  4. Poseu la massa reposada sobre la taula de treball i dividiu-la en boletes de 30 g. Deixeu-les fermentar en un lloc tebi fins que doblin el volum.
  5. Coeu els gua bao al vapor (o al forn de vapor, a 100 ºC) 12 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

28 mar

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

29 mar

Taller de pa de llavors i pizzes sense gluten

Sabeu fer pa sense gluten i voleu millorar-ne la tècnica? Voleu resoldre’n els dubtes? En aquest taller...

29 mar

(R)Evolució a la cuina: la revolució del producte

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto