Preparació
- En un bol, aixafeu les mores netes amb una forquilla. Afegiu-hi aigua bullint i tapeu-ho.
- Quan s’hagin infusionat, 10-15 min, coleu les mores i reserveu, en un altre bol, l’aigua que han deixat. Afegiu-hi 3 o 4 cullerades de sucre i deixeu refredar l’aigua. Reserveu-ho al congelador. Al cap de 30 min, traieu-ho del congelador i remeneu-ho. Ho heu d’anar remenant cada 15 min, per aconseguir una textura de gel picat de granissat.
- Reserveu el granissat. Poseu les copes de servir al congelador.
- Per al crocant: poseu al foc un pot amb sucre i cobriu-lo d’aigua. Deixeu que bulli.
- Piqueu les ametlles amb la mà de morter fins que n’obtingueu trossets petits. No han de quedar triturades. Afegiu-les al pot al foc i aneu-ho remenant fins que no quedi líquid.
- Distribuïu una mica de iogurt a la base de cada copa. Afegiu-hi el granissat i el crocant. Refregueu menta per la vora de la copa.