Com que sóc l’amfitriona del HEMC-Hojaldre, tenia ganes de fer una recepta senzilla però especial. Després de pensar-hi una mica he triat una recepta que té un significat especial per a mi perquè em porta molts bons records. És un pastís que vam menjar durant les nostres vacances a Eslovènia a l’agost de 2007 i que recordem sovint amb enyorança.
El Kremna rezina el vam tastar en una terrassa de l’Hotel Park, on va ser inventat el 1953, a la vora del preciós llac de Bled, mentre planificàvem les nostres excursions pels Alps Julians. És un pastís sense pretensions a base de pasta de full, crema i nata que ha esdevingut emblemàtic de la zona i se n’han arribat a fer més de 9 milions de racions. El seu nom significa “tall de crema”, i la gent d’allà l’anomena simplement 'Kremšnita'. La suma explosiva de nata i crema demostren la voluntat de satisfer la golafreria del turisme austríac que tradicionalment ocupava l’Hotel Park. Són gustos molt coneguts per a nosaltres, ja que no deixa de ser una fusió dels nostres tortells de crema i nata en un complet 2x1: simplement exquisit.
La recepta del pastís és un secret gelosament protegit pel pastisser de l’Hotel Park, de manera que jo he fet una adaptació a partir del que vam menjar nosaltres.
Preparació
- Talleu la pasta de full en 10 rectangles individuals amb l’ajut d’un motlle rectangular (dels que només tenen parets, sense base). Punxeu-los amb una forquilla per evitar que pugi la pasta de full i coeu-los a 210 ºC fins que estiguin daurats. Deixeu-ho refredar.
- Munteu la nata amb el sucre i reserveu-ho.
- Muntatge: poseu un rectangle de full dins el motlle rectangular i ompliu-ho amb una capa de crema i una altra de nata. Acabeu-ho amb un segon rectangle de full. Empolseu-ho generosament amb sucre en pols i reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.