Troba la teva recepta

Com que sóc l’amfitriona del HEMC-Hojaldre, tenia ganes de fer una recepta senzilla però especial. Després de pensar-hi una mica he triat una recepta que té un significat especial per a mi perquè em porta molts bons records. És un pastís que vam menjar durant les nostres vacances a Eslovènia a l’agost de 2007 i que recordem sovint amb enyorança.

El Kremna rezina el vam tastar en una terrassa de l’Hotel Park, on va ser inventat el 1953, a la vora del preciós llac de Bled, mentre planificàvem les nostres excursions pels Alps Julians. És un pastís sense pretensions a base de pasta de full, crema i nata que ha esdevingut emblemàtic de la zona i se n’han arribat a fer més de 9 milions de racions. El seu nom significa “tall de crema”, i la gent d’allà l’anomena simplement 'Kremšnita'. La suma explosiva de nata i crema demostren la voluntat de satisfer la golafreria del turisme austríac que tradicionalment ocupava l’Hotel Park. Són gustos molt coneguts per a nosaltres, ja que no deixa de ser una fusió dels nostres tortells de crema i nata en un complet 2x1: simplement exquisit.

La recepta del pastís és un secret gelosament protegit pel pastisser de l’Hotel Park, de manera que jo he fet una adaptació a partir del que vam menjar nosaltres.

Preparació

  1. Talleu la pasta de full en 10 rectangles individuals amb l’ajut d’un motlle rectangular (dels que només tenen parets, sense base). Punxeu-los amb una forquilla per evitar que pugi la pasta de full i coeu-los a 210 ºC fins que estiguin daurats. Deixeu-ho refredar.
  2. Munteu la nata amb el sucre i reserveu-ho.
  3. Muntatge: poseu un rectangle de full dins el motlle rectangular i ompliu-ho amb una capa de crema i una altra de nata. Acabeu-ho amb un segon rectangle de full. Empolseu-ho generosament amb sucre en pols i reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 mai - 15 des

Cicle Enocultura't 2018

Del maig al desembre, el Mas Comtal, celler familiar ubicat a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), organitza...

15 des

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

15 des

Tallers de dolços de Nadal

Poques persones gaudeixen més de les festes de Nadal que els més petits de casa. A l’emoció...

15 des

Fes l'oliva

La campanya de recollida de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig us torna a oferir l’oportunitat...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto