Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la base sablé: barregeu el sucre i la farina. Incorporeu-hi la mantega pomada i barregeu-ho. Afegiu-hi l’ou i barregeu-ho el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
  2. Entre dos papers de forn, estireu-la amb un corró. Col·loqueu-la dins un motlle de pastís desemmotllable i punxeu-la bé amb una forquilla. Reserveu-la una estona al congelador per tal que agafi fred.
  3. Poseu-hi un pes a dins, tipus cigrons secs o similar, i coeu-la 15 min a 180 ºC. Retireu el pes i torneu-la a posar al forn fins que quedi ben daurada. Deixeu-la refredar i reserveu-la.
  4. Per a la crema de llimona: en un cassó, barregeu el sucre amb la Maizena. Incorporeu-hi el suc, els ous i barregeu-ho. Incorporeu-hi l’aigua i barregeu-ho.
  5. Poseu el cassó al foc remenant-ho contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retireu-ho del foc. Incorporeu-hi la mantega i deixeu-ho refredar una mica. Aboqueu-la sobre la base ja cuita i reserveu-ho.
  6. Per a la merenga: poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-ho bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
  7. Munteu les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
  8. Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu la merenga per sobre la crema de llimona. Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-lo amb l’ajut d’un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto