Troba la teva recepta

Aquesta entrada em va fer especial il·lusió, ja que va ser la meva primera participació a la Recepta del 15, una iniciativa de la gastrosfera catalana que va arrencar amb molta empenta. Els blogs 'Els fogons de la Bordeta' i 'Xocolata desfeta' ens proposen cada mes un tema central per elaborar una recepta; el dia 15 de cada mes tots els blogs que hi volem participar hem de penjar alhora aquesta recepta. Aquest febrer és la segona convocatòria que fan i el tema triat és la pizza, així que ja us podeu preparar per llegir una pila de receptes de pizzes, he he he…

Per a mi el repte ha sigut especial, ja que les pizzes dolces són poc habituals. La meva proposta es tracta d’una calzone feta amb una massa de pizza finíssima que va farcida de plàtan i xocolata, un clàssic que té l’èxit assegurat. El resultat ens ha agradat molt: cruixent per fora i cremosa per dins, amb el punt just de dolçor, menjada tèbia és un berenar sensacional, sa i molt fàcil de fer. Espero que us agradi!

 

Preparació

  1. Amb un corró, estireu la massa de pizza molt fina, tan fina com es pugui.
  2. Per al farcit: barregeu el plàtan tallat a daus, les nous trossejades i les perles de xocolata.
  3. Talleu la massa en cercles d’uns 8 cm de diàmetre. Ompliu cada cercle amb una cullerada del farcit, tanqueu-lo en forma de mitja lluna i segelleu bé les vores.
  4. Pinteu la superfície amb ou batut i empolsar-hi sucre generosament.
  5. Coeu-ho 10 min a 220 ºC fins que la superfície sigui daurada.
  6. Serviu-ho tebi acompanyat de xocolata calenta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto