Consells de cuina La Vanguardia

El pa de pessic és una recepta bàsica que permet moltes variacions: es pot aromatitzar, canviar de gust, farcir, emborratxar, glacejar… De fet, gairebé mai és un pastís per si sol, sinó que forma part d’una recepta més elaborada. La condició per participar al HEMC és preparar un pa de pessic, que pot portar alguna variació, però que no arribi a ser un pastís. Jo he triat una recepta ben mediterrània, ja que els ingredients que li donen personalitat són el most i l’oli d’oliva; per fer-lo més melós, l’he emborratxat amb un almívar també fet de most.

Preparació

  1. Poseu en remull les panses amb 300 ml de most.
  2. Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinosos. Afegiu-hi l’oli i 100 ml de most i barregeu-ho bé. Incorporeu-hi la farina tamisada amb el llevat. Afegiu-hi les clares muntades a punt de neu, amb suavitat per tal que no s’abaixin.
  3. Aboqueu la massa en un motlle i afegiu-hi per sobre les panses escorregudes (reserveu el most) i enfarinades. Coeu el pa de pessic 45 min a 180 ºC amb el forn preescalfat.
  4. Mentrestant, reduïu el most de les panses fent-lo bullir al foc, fins que agafi la densitat d’un almívar. Reserveu-ho.
  5. Un cop fred el pa de pessic, talleu-lo pel mig i emborratxeu-lo amb l’almívar.
  6. Escampeu la melmelada per sobre una capa i cobriu-la amb l’altra meitat. Decoreu-lo i serviu-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto