Consells de cuina La Vanguardia

Continuant amb el monogràfic de pastissos de l’esmorzar de la feina, avui poso el que va agradar i triomfar més de tots, un pastís refrescant inspirat en la pinya colada. Aquesta recepta concreta la vaig llegir al blog 'Bon profit…' i la tenia guardada a la carpeta “receptes senzilles, ràpides i resultones”, la meva preferida, he he he… El resultat no em va decebre gens, realment és senzilla, ràpida i 'resultona'! A la cuina ja passa, això, sovint les receptes més fàcils són les que tenen més èxit.

He modificat alguns detalls de la recepta original, seguint els consells que em va donar la Marisabel per augmentar les quantitats, he suprimit el sucre i he canviat la base de melindros per una de pa de pessic.

Preparació

  1. Amb la Thermomix: poseu tots els ingredients al vas i barregeu-los 10 s a velocitat 4. Programeu 10 min, temperatura 100 ºC, velocitat 3.
  2. Sense la Thermomix: dels 400 ml de llet, separeu-ne 1/2 vas i dissoleu-hi la quallada Royal. Bateu els ous i afegiu-ho a la mescla anterior.
  3. Poseu la llet de coco i la resta de llet en un cassó al foc. Quan bulli, afegiu-hi la barreja d’ous i quallada, remenant-ho contínuament fins que bulli. Aparteu-ho uns segons del foc, remeneu-ho i torneu-ho a posar al foc fins que bulli de nou.
  4. Afegiu-hi el mascarpone i la pinya i tritureu-ho bé amb el túrmix, fins que quedi una barreja ben fina.
  5. A partir d’aquí ja es fa igual: aboqueu la barreja dins un motlle de silicona caramel·litzat i col·loqueu a sobre el pa de pessic, que s’ajusti bé a la mida del motlle. Deixeu-ho quallar a la nevera i desemmotlleu-ho capgirant el pastís. Decoreu-lo i serviu-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto