Preparació
- Per al pa de pessic d’oli d’oliva: munteu els ous amb el sucre amb unes varetes elèctriques fins a triplicar-ne el volum. Una vegada ben muntats i esponjosos, afegiu-hi a poc a poc la llet freda. Afegiu les farines i l’impulsor a la massa anterior, a poc a poc, a la batedora.
- Afegiu-hi l’oli en forma de fil molt fi. Escampeu-ho en una placa de forn i deixeu-ho coure 10 min a 180 ºC.
- Per a la crema d’oli i llimona: feu coure el suc de llimona, l’ou i el sucre a la Thermomix 10 min a 90 ºC. Refredeu-ho fins a 40 ºC i afegiu-hi l’oli. Talleu totes les fruites petites i macereu-les en oli d’oliva.
- Muntatge: feu quatre daus del pa de pessic de 3,5 x 3,5 cm. Damunt de cadascun poseu-hi una cullerada de crema de llimona i oli. Al damunt, poseu-hi una cullerada de les fruites macerades, menys en un dau, en què posareu una quenelle del sorbet de llimona i herbes.