Consells de cuina La Vanguardia

Avui us porto una recepta molt divertida, que segur que triomfarà si teniu petits a casa. I de gust recorda tot un clàssic, ja que no deixa de ser una lionesa farcida de nata i maduixes.

La recepta és una barreja de dues idees ben diferents. D’una banda, fa dies vaig veure una foto d’una serp semblant, feta amb massa de galeta i decorada igual amb les maduixes. Em va encantar, perquè era perfecta i ho vaig trobar una idea molt original. Però em va semblar molt complicat fer les dues galetes amb la curvatura idèntica per tal que encaixessin tan bé. Llavors, vaig recordar els éclairs que fèiem a Bubò, obrint la pasta de lioneses (choux), farcint-la de nata i decorant-la amb maduixes.

Preparació

  1. Poseu l’aigua i la mantega en un cassó al foc amb un pessic de sal.
  2. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegiu-hi d’un sol cop tota la farina.
  3. Deixeu coure la farina, sense parar-ho de remenar (amb espàtula), fins que aquesta massa se separi de les parets del cassó. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.
  4. Afegiu-hi un ou i remeneu-ho (amb varetes) fins que quedi homogeni. Així, fins afegir-hi els tres ous. En funció de la mida dels ous, només caldrà afegir la meitat de l’últim ou.
  5. Ompliu una mànega de pastisseria i escudelleu porcions de la massa en forma de serp a sobre d’una placa amb paper de forn. Coeu-ho 25 min a 180 ºC. Deixeu-ho refredar.
  6. Mentrestant, munteu la nata amb una mica de sucre. Talleu les maduixes a rodanxes.
  7. Obriu la serp per la meitat i farciu-la amb les maduixes. Tanqueu la serp i col·loqueu-hi a sobre la nata i les maduixes. Amb una maduixa sencera, simuleu el cap posant-li els ulls i la llengua (jo he fet servir cibulet).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto