El 3 de febrer se celebra el Dia Internacional del Pastís de Pastanaga, un pastís popular que va néixer de l'escassetat, per la qual cosa els seus ingredients resulten una miqueta atípics. A casa nostra va arribar no fa gaire temps, si bé ho va fer amb força i amb una amplíssima varietat de receptes, com, per exemple, aquesta de Moncho López de Levaduramadre Natural Bakery, amb la fórmula clàssica en forma de 'layer cake', en què les espècies hi aporten un toc molt especial.
Preparació
- Per al pa de pessic: barregeu tots els ingredients tret de la farina, la pastanaga i les nous.
- Bateu-ho amb una batedora de varetes.
- Tamiseu la farina per sobre de la mescla.
- Una vegada integrada bé la farina, afegiu-hi la pastanaga i les nous i distribuïu-hi homogèniament la mescla.
- Coeu-ho al forn calent a 190 ºC, 1 h.
- Per a la crema: barregeu el formatge cremós amb la mantega i afegiu-hi a poc a poc el sucre tamisat batent-ho bé fins que s'hi integri.
- Repartiu la crema per sobre del pa de pessic i afegiu-hi alguna nou per decorar-lo.