Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu les pomes i traieu-los el cor. Talleu-les a grills, bastant gruixuts, i poseu-ho en una paella gran, amb el sucre i la mantega, tot de qualsevol manera.
  2. Ha de coure, a foc lent, durant ben bé 45 minuts. El senyal és la poma transparent i lleugerament daurada.
  3. Mentrestant, aprofiteu per fer la pasta brisa, simplement barrejant els ingredients. Per fer la massa brisa és millor treballar amb la mantega freda, tallada a daus. Quan hàgiu aconseguit una massa homogènia, emboliqueu-la i poseu-la a la nevera, perquè agafi cos.
  4. Ara feu un caramel, coent el sucre i l'aigua fins que agafi un color bru. Poseu-lo en el motlle on anirà la poma. Sobre el caramel, disposeu els grills cuits de la poma, ben arrenglerats.
  5. A la paella us haurà quedat una mica del suc de les pomes, amb sucre i mantega; reduïu-lo fins aconseguir un caramel ben bru, i el poseu per sobre les pomes del motlle. És molt important omplir fins al capdamunt el motlle, prement-ho una mica. Un bon Tatin ha d'estar ben farcit.
  6. Tot seguit, estireu la pasta brisa, i quan la poma sigui freda (punt molt important, perquè si no se'ns fondria la massa), l'enforneu a 180 ºC, durant 30 minuts.
  7. Important: mengeu el pastís Tatin calent, acompanyat de gelat de vainilla, o d'una mica de crema de llet o de crema anglesa.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: