Troba la teva recepta

Preparació

  1. Peleu les pomes i traieu-los el cor. Talleu-les a grills, bastant gruixuts, i poseu-ho en una paella gran, amb el sucre i la mantega, tot de qualsevol manera.
  2. Ha de coure, a foc lent, durant ben bé 45 minuts. El senyal és la poma transparent i lleugerament daurada.
  3. Mentrestant, aprofiteu per fer la pasta brisa, simplement barrejant els ingredients. Per fer la massa brisa és millor treballar amb la mantega freda, tallada a daus. Quan hàgiu aconseguit una massa homogènia, emboliqueu-la i poseu-la a la nevera, perquè agafi cos.
  4. Ara feu un caramel, coent el sucre i l'aigua fins que agafi un color bru. Poseu-lo en el motlle on anirà la poma. Sobre el caramel, disposeu els grills cuits de la poma, ben arrenglerats.
  5. A la paella us haurà quedat una mica del suc de les pomes, amb sucre i mantega; reduïu-lo fins aconseguir un caramel ben bru, i el poseu per sobre les pomes del motlle. És molt important omplir fins al capdamunt el motlle, prement-ho una mica. Un bon Tatin ha d'estar ben farcit.
  6. Tot seguit, estireu la pasta brisa, i quan la poma sigui freda (punt molt important, perquè si no se'ns fondria la massa), l'enforneu a 180 ºC, durant 30 minuts.
  7. Important: mengeu el pastís Tatin calent, acompanyat de gelat de vainilla, o d'una mica de crema de llet o de crema anglesa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-22 set

El Born Street Food

El Born Street Food, el festival foodie per excel·lència de Barcelona, dóna el tret de sortida a...

22 set

Josep Pla, cuina i paisatge a Tamariu

L'escriptor empordanès Josep Pla va plasmar en moltes de les seves obres el nucli de Tamariu. La Fundació...

22 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

22 set

Tast de raïms entre vinyes al Celler Masroig

Un any més, el Celler Masroig proposa activitats úniques i centrades en una de les èpoques més...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto