Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu les pomes i traieu-los el cor. Talleu-les a grills, bastant gruixuts, i poseu-ho en una paella gran, amb el sucre i la mantega, tot de qualsevol manera.
  2. Ha de coure, a foc lent, durant ben bé 45 minuts. El senyal és la poma transparent i lleugerament daurada.
  3. Mentrestant, aprofiteu per fer la pasta brisa, simplement barrejant els ingredients. Per fer la massa brisa és millor treballar amb la mantega freda, tallada a daus. Quan hàgiu aconseguit una massa homogènia, emboliqueu-la i poseu-la a la nevera, perquè agafi cos.
  4. Ara feu un caramel, coent el sucre i l'aigua fins que agafi un color bru. Poseu-lo en el motlle on anirà la poma. Sobre el caramel, disposeu els grills cuits de la poma, ben arrenglerats.
  5. A la paella us haurà quedat una mica del suc de les pomes, amb sucre i mantega; reduïu-lo fins aconseguir un caramel ben bru, i el poseu per sobre les pomes del motlle. És molt important omplir fins al capdamunt el motlle, prement-ho una mica. Un bon Tatin ha d'estar ben farcit.
  6. Tot seguit, estireu la pasta brisa, i quan la poma sigui freda (punt molt important, perquè si no se'ns fondria la massa), l'enforneu a 180 ºC, durant 30 minuts.
  7. Important: mengeu el pastís Tatin calent, acompanyat de gelat de vainilla, o d'una mica de crema de llet o de crema anglesa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

26 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

27 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

30 set

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

18 set - 04 oct

11a Mostra de Cuina Menorquina

Fins al 4 d'octubre, una vintena de restaurants de Menorca participen en la Mostra de Cuina Menorquina 2020....

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto