Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Per fer la planxa de pa de pessic:

  1. Munteu les clares a punt de neu amb la meitat del sucre.
  2. Blanquegeu els rovells amb l'altra meitat de sucre.
  3. Barregeu una mica de clara amb els rovells. Incorporeu la resta de les clares als rovells, amb moviments suaus perquè no s'abaixin.
  4. Finalment, afegiu-hi la farina i integreu-ho. Poseu-ho dins d'una mànega de pastisseria i estireu-ho sobre una planxa protegida amb paper de forn.
  5. Coeu-ho 10 minuts, màxim, a 160 °C. Quan ho traieu del forn, escampeu-hi sucre de llustre, i, quan l'hagi absorbit, en torneu a escampar.

(Per descomptat, podeu comprar els melindros fets.)


Crema de mascarpone:

  1. En un bol, blanquegeu els rovells amb el sucre. Seria ideal fer-ho al bany maria, però si no és possible feu-ho a temperatura ambient. Si ho feu al bany maria, bateu-ho fins que es refredi abans de posar-hi el formatge. I si ho heu batut a temperatura ambient, poseu-hi el formatge i bateu el conjunt fins que quedi una massa fina.

Xarop:

  1. Coeu la barreja uns 5 minuts.
  2. En un vas o pot poseu el pa de pessic a la base. Mulleu-lo amb l'almívar, poseu la crema de mascarpone a sobre i torneu a fer el muntatge: pa de pessic i crema de mascarpone.
  3. Deixeu-ho refredar a la nevera i acabeu-ho amb cacau en pols o, com en la fotografia, amb pa de pessic de xocolata esmicolat (brownie esmicolat, concretament).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: