cuina.cat

menjar | beure | viure

Cercador
Cercador
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
25 de febrer
Barcelona
La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del Poble-sec de Barcelona. Va començar com una prova pilot, però, després de l'èxit de la...
Del 10 al 25 de febrer
Barcelona
El 10 de febrer arriba a Barcelona la festa gastronòmica dels productes Slow Food italians. La quinzena, que finalitza el 25 de febrer, permetrà conèixer de primera mà els productes de la cuina...
25 de febrer
Barcelona
El projecte A taula! engega aquest mes de febrer amb noves activitats. El cicle de cultura i gastronomia celebra els seus deu anys amb noves xerrades i activitats. La trobada gastronòmica proposa...
25 de febrer
Barcelona
El dissabte 25 de febrer se celebra una calçotada al Mercat de la Terra Slow Food de Barcelona. El Mercat de la Terra, que s’ha consolidat com un referent de l’alimentació sostenible a...
25 de febrer
Teià
El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora combina el món del vi amb el món de l’arqueologia. Per descobrir-los, des del centre s’organitza una visita comentada al celler romà de...
25 de febrer
El Vilosell
Antigament, amb l'arribada de l'hivern tenia lloc la matança del porc per tal de poder abastir la família durant els mesos de més fred. Moltes poblacions, sobretot a les zones rurals de Catalunya...
26 de febrer
Puiggròs
L'antic costum de matar el porc a l'hivern per fer-ne embotits per abastir les famílies durant tot l'any s'ha convertit en una festivitat en diverses poblacions de les zones rurals. Un dels municipis...
26 de febrer
Amposta, L'Aldea, L'Ampolla, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja
Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren una rellevància particular. ‘Un tastet del Delta’ ofereix una visita gastronòmica...
26 de febrer
Montmaneu
Comença Carnestoltes i els veïns i veïnes de Montmaneu ho celebren amb la tradicional Festa de la Caldera, un gran àpat col·lectiu on tothom aporta ingredients a l’escudella. Suposa el tret de...
26 de febrer
Gratallops
El Celler Clos Figueras organitza la tercera mostra d’olis d’oliva catalans al Priorat el 26 de febrer. La jornada busca donar suport al sector de l’oli de la comarca i donar a...
27 de febrer
Sant Cugat del Vallès
Els més petits de casa poden aprendre a fer pa amb els tallers que ofereix el Mercat Vell de Sant Cugat cada dilluns, a partir del 29 de febrer, de 17.30 a 19 h. Els tallers es fan en el marc del...
27 de febrer
Barcelona
En aquest taller, a càrrec d’El Peix al Plat, es prepararan receptes mediterrànies de plat únic o com a part d’un àpat. A l’hivern tots i totes entrem en calor amb la sopa. Podràs...
27 de febrer
Barcelona
Del 9 de gener al 27 de febrer descobreix plats nous al taller de cuina de mercat amb productes de temporada al Centre Cívic Sagrada Família. Cada dilluns, de 9.30 a 11 h, pots aprendre a cuinar i a...
De l'1 de desembre de 2016 al 28 de febrer de 2017
Sant Feliu de Guíxols
Els propers mesos són els ideals perquè tasteu els eriçons de mar o, com diuen a Sant Feliu de Guíxols, els uriços. És per això que durant el desembre, el gener i el febrer, restaurants...
28 de febrer
Barcelona
El 28 de febrer comença Foodies Experiences 2017, una trobada entre experts i professionals de la gastronomia i l’hostaleria i estudiants. Se celebrarà una ponència mensual durant cinc mesos de...
28 de febrer
Isona
La guixa és una mena d'escudella feta amb porc, fideus, arròs, cigrons, mongetes i carbassa que s'elabora cada any a Isona. El dissabte anterior a la festa es duu a terme la tradicional Plega, una...
28 de febrer
Barcelona
A partir del dimarts 28 de febrer comença un taller de cuina mexicana al Centre Cívic Sagrada Família. Fins al 7 de març, pots aprendre els orígens, els processos d'elaboració i plats mexicans més...
28 de febrer
Ponts
Una renglera de 60 olles comencen a bullir des de les 6 h del 28 de febrer a Ponts per preparar 'lo ranxo', una escudella grassa de pagès elaborada amb carn de porc, xai i vedella, col, cigrons...
28 de febrer
Artesa de Segre
La matança del porc, una tradició molt arrelada a Catalunya, consistia a matar el porc per elaborar embotits i altres productes derivats que es conservaven per abastir les famílies durant tot l'any...
1 de març
Barcelona
A partir del dimecres 22 de febrer i fins a l’1 de març pots aprendre a fer les millors croquetes al taller de la professora Aina Mir. El curs intensiu que ofereix el Centre Cívic Sagrada...
2 de març
Barcelona
La Quaresma arriba i, com sempre, ho fa acompanyada de plats i productes típics d'aquesta època. Les postres per excel·lència als dinars de Pasqua són els bunyols típics de l'Empordà. En aquest curs...
4 de març
Alella
En el marc del cicle d'activitats Mostast, la vila d'Alella ens proposa un taller adreçat a adolescents d'entre 12 i 16 anys que consistirà en un taller d’enologia en anglès. Els nois i noies...
4 de març
Sant Fruitós de Bages
Món Sant Benet organitza tallers gastronòmics familiars perquè grans i menuts gaudeixin junts del món de la cuina. La proposta és una experiència culinària completa i variada, amb activitats sobre el...
Del 3 al 5 de març
La Garriga
La Fira de la Botifarra de la Garriga és una ocasió perfecta per conèixer aquest producte tan típic de la població vallesana i participar en les diferents propostes lúdiques i culturals que...
Del 10 de febrer al 5 de març
Diversos espais de les Terres de l'Ebre
Els quatre municipis mariners inclosos a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre —Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita—...
Del 4 al 5 de març
Sant Fruitós de Bages
La Fundació Catalunya-La Pedrera ofereix aquest mes de març diversos tallers familiars per a pares i fills a Món Sant Benet. El Servei Educatiu de Món Sant Benet proposa una sèrie de tallers...
5 de març
Tiana
El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’ amb el conte ‘El raïm inquiet’. Aquesta quarta edició busca vincular...
5 de març
Lleida
La Cooperativa Agrícola de l'Albi, productora d'oli d'oliva verge extra i fundada el 1919, organitza cada any una festa coneguda per les activitats gastronòmiques que ofereix i que serveix per...
Del 3 al 5 de març
La Garriga
La Garriga celebra la sisena edició de la Fira de la Botifarra, un producte emblemàtic de la tradició culinària garriguenca. L’esdeveniment gastronòmic busca promoure el comerç local i...
12 de març
Calafell
Calafell és una de les localitats on se celebra la Ruta del Xató, i, com a tal, té la seva pròpia recepta, tan característica i personal com les de la resta de comarques xatonaires. Diversos...
Del 26 de gener al 12 de març
Morella
Fins al 12 de març se celebren les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella. La tòfona es converteix en el centre d’atenció, ja que està present en els menús dels principals restaurants...
12 de març
Capellades
En els seus inicis, el Mercat Figueter era un petit mercat on es venien productes com ara postres d’hivern, ametlles, avellanes, nous, panses i, sobretot, figues ensucrades. Avui encara...
13 de març
Barcelona
El cicle Espectapes torna amb una tercera edició a la biblioteca del restaurant El Principal de l’Eixample de Barcelona. El cicle, que uneix espectacle i gastronomia, té lloc els vespres dels...
Del 16 de febrer al 19 de març
Amposta, L'Aldea, L'Ampolla, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja
Coneguda per la seva aportació de potassi, vitamines i hidrats de carboni, la carxofa és una de les verdures més característiques de l’hivern. Als països mediterranis ho sabem bé, i per això...
Del 18 al 19 de març
Olot
Fins a setanta parades d'alimentació es reuniran a la Fira de l'Embotit d'Olot el cap de setmana del 18 al 19 de març. Els productes d'elaboració pròpia com són els embotits, els formatges i les...
De l'1 al 19 de març
Lleida
Els llegums són l'ingredient bàsic de moltes dietes tradicionals d'arreu del món. Però en coneixes els principals beneficis i característiques? L'exposició que acull l'Institut d'Estudis Ilerdencs de...
28 de març
Barcelona
Si t’agraden les amanides i vols descobrir com preparar-ne de mil maneres originals, el 28 de febrer es realitza un taller per gaudir de ‘L’amanida perfecta’ al Centre Cívic...
De l'1 al 2 d'abril
Barcelona
Arriba a Barcelona la fira vegana més gran i antiga d'Europa, la Veggie World. Durant el primer cap de setmana d'abril, a la cúpula del centre comercial Arenas de Barcelona, els professionals del...
Del 20 de novembre de 2016 al 3 d'abril de 2017
Sitges
Del mes de novembre fins a la primeria d'abril, a Sitges s’hi pot assaborir el Menú del Xató, pensat per difondre l’oferta gastronòmica més tradicional de la ciutat i atreure visitants...
Del 4 de març al 10 d'abril
La comarca del Maresme té en el conreu del pèsol un dels seus cultius més arrelats. La humitat del mar i el mur de la serralada de Marina creen un microclima ideal per cultivar-ne. És per aquest...
De l'1 de març al 14 d'abril
Sant Feliu de Guíxols
Arriba la Quaresma, i un any més el bacallà és un dels productes estrella a les taules. Les cuines de Sant Feliu de Guíxols són conscients d’això i organitzen una campanya gastronòmica que gira...
Del 25 de febrer a l'1 de maig
Tossa de Mar
El 25 de febrer engega la sisena edició de la campanya gastronòmica La Cuina del Bacallà. Fins al 30 d’abril, el bacallà, un ingredient típic als plats de Quaresma, serà el producte estrella a...
Del 9 de març al 22 de maig
Barcelona
El Museu del Disseny de Barcelona acull aquests mesos una exposició que uneix disseny i gastronomia. La proposta vol transmetre la idea que un bon plat no és tan sols una qüestió de sabor, sinó també...
Del 17 de febrer al 10 de juny
Diverses poblacions del país
El 17 de febrer comença la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, amb la participació dels restaurants de La Cuina de l’Empordanet, La Cuina del Vent i els cellers de la DO...
Permanent
Lleida
La cervesa és la tercera beguda més popular després de l'aigua i del te, i al nostre territori té una gran tradició. La seva fama ha fet que la producció de cervesa artesana hagi patit un 'boom' a...
Envia'ns una activitat
  • Bojos pel formatgeSi encara no n'esteu, us presentem cinc botigues amb especialistes que us faran perdre el seny pels lactis.
  • GaroinesÉs hora de pinxar-nos! O no... Els secrets per obrir-les i cuinar-les.
  • FideusLa pasta dels catalans
Botifarra d’ou, truita i coca de llardons, els protagonistes de la jornada
Paradigma de la cuina de la carn crua, per bé que també es fan amb peix, hortalisses o fruita
Tretze restaurants del municipi aposten per recuperar la tradició culinària dels plats amb aquest peix
Descobriu el producte més representatiu dels Països Catalans i coneixeu-ne totes les variants i noms
Descobriu quins són els restaurants catalans amb les màximes distincions de la guia francesa
Participa-hi i guanya un àpat per a dues persones al restaurant Summum de l'Hotel Alimara de Barcelona
Últims comentaris
Últims comentaris
carmepaltor

per conservar les carxofes i que no es posin negres mentre les netegeu per coure-les, les podeu posar en aigua i julivert, no deixa gust com la llimona, queden amb un color natural i no enfosqueixen la resta d'ingredients del plat, siguin ous, siguin...

vesuller

Creia que ereu més rigurosos amb el que publicaveu, aixó de fer un còpia i pega com fan altres guies creia que no feia per vosaltres. La Pizza Smilo ÉS TANCADA DES DE Març del 2015, ja no del 2016, del 2015 ! i al damunt poseu el facebook on ho diuen...

aitana1710

Te una pinta bonissima. On es poden trobar i comprar els budells?

Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: